Τρίτη 15 Απριλίου 2025

Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη Hχηρή παρέμβαση του Αγίου Όρους: «Μην το επιβάλλετε»


 Μέσα στον Μάιο αναμένεται ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη (ΠΑ) που θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες και θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Το μέτρο παρά τις αντιδράσεις πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή σε λίγες εβδομάδες.

Σε μια παρέμβαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έστειλε επίσημη επιστολή στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην υποχρεωτική εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού για όλους τους Έλληνες πολίτες. Το τελευταίο βήμα πριν την εφαρμογή του είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις πνευματικές και συνταγματικές επιφυλάξεις των πολιτών

Με επίσημη επιστολή στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τονίζει πως η καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή του ΠΑ (όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό), δημιουργεί εύλογες πνευματικές και κοινωνικές ανησυχίες, ιδιαίτερα όταν δεν προβλέπεται από καμία Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Η επιστολή των Αγιορειτών – Το πλήρες κείμενο

ΚΑΡΥΑΙ ΤΗι 1η/14η Απριλίου 2025

ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ. 2/42/893

Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθέντες ότι μετά την πρόσφατον ψήφισιν εις την Βουλήν τροπολογίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης περί «Αναγραφής του Προσωπικού Αριθμού στα Δελτία Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών», επίκειται η υποχρεωτική έκδοσις του Προσωπικού Αριθμού δι’ όλους τους πολίτας, μετά την από την 3ην/16ην Αυγούστου 2024 επιστολήν ημών, επανέρχόμεθα επί του ανωτέρω θέματος.

Ο Προσωπικός Αριθμός, ο οποίος κατά τον νόμον θα προσδιορίζη εις το εξής έκαστον φυσικόν πρόσωπον και θα παραμένη αμετάβλητος καθ’ όλην την διάρκειαν του βίου αυτού, θα δύναται να συνδέση πλήθος προσωπικών στοιχείων εις εν κοινόν σύστημα, το οποίον θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάλογος υποχρέωσις βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, παρακαλούμεν και αύθις όπως, συμμεριζόμενος τας ευλόγους επιφυλάξεις πολλών Ελλήνων πολιτών και ημών των Αγιορειτών, εξετάσητε την δυνατότητα να μην εκδίδεται υποχρεωτικώς, αλλά προαιρετικώς, κατ’ επιλογήν εκάστου πολίτου.

Μετά βαθείας εκτιμήσεως και ευελπιστούντες ότι θα επιληφθήτε θετικώς του ζητήματος, διατελούμεν μετ’ εξαιρέτου τιμής και ευχών.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις