Συχνά αναλύω το φαινόμενο της «τύφλωσης» που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού και την εμφανή έλλειψη προσπάθειας και διανοητικής ικανότητας που παρουσιάζεται,
όταν οι άνθρωποι δεν προσπαθούν να κατανοήσουν τη συνολική εικόνα. Αντί να εστιάζουν στη μεγάλη εικόνα, επικεντρώνονται σε άσκοπες λεπτομέρειες και σκόπιμους περισπασμούς που χρησιμοποιούνται από εκείνους που επιδιώκουν να ασκήσουν τεράστια εξουσία και έλεγχο πάνω τους.
Η έννοια της παγκοσμιοποίησης, όπως αυτή κατανοείται από τη μάζα, δεν είναι τίποτε άλλο από έναν όρο που αξιοποιούν εκείνοι που αποκαλύπτουν, κατά κάποιον τρόπο, την πραγματική συνωμοσία (αν και συχνά αποκαλούνται λανθασμένα «συνωμοσιολόγοι»). Αυτή η συνωμοσία σχετίζεται με την κυβερνώσα ελίτ, και συνήθως, ακόμη και όταν αποκαλύπτεται, είτε αδρανεί είτε αγνοείται πλήρως από την πλειοψηφία των κατηχημένων και αδαών ανθρώπων. Παρόλο που τέτοιες καταστάσεις δεν είναι σπάνιες, είναι σίγουρα επιζήμιες για οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει η άνοδος της κρατικής τυραννίας.
Στο παρελθόν, η διάκριση μεταξύ γεγονότων και μυθοπλασίας, μεταξύ αντίληψης και πραγματικότητας, και μεταξύ της συνολικής εικόνας και των αποσπασμένων λεπτομερειών ήταν πιο ξεκάθαρη. Σήμερα όμως, σε έναν κόσμο υπερκορεσμένο από τεχνολογία και καταναλωτισμό, τα πάντα φαίνονται ασαφή και συνάμα συνδεδεμένα μεταξύ τους σε κάθε σημείο. Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν σε ένα κοινό πεδίο που καθιστά την κατανόηση της πραγματικότητας πιο δύσκολη και περίπλοκη.
Παρά τις προκλήσεις αυτές, η μεγάλη εικόνα παραμένει εξαιρετικά σημαντική και βασίζεται σε ένα σύστημα παγκοσμιοποίησης, το οποίο διαχειρίζεται μια τεχνοκρατική ελίτ, με κύριο στόχο την απόλυτη επιτήρηση των μαζών και την πλήρη υποταγή του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι πιο επικίνδυνες ατζέντες εξαρτώνται από τη μαζική ψηφιοποίηση, τον αυστηρό νομισματικό έλεγχο από τις κεντρικές τράπεζες, την κυβερνητική εποπτεία σε όλες τις ιδιωτικές συναλλαγές, τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, την εκτεταμένη εποπτεία στον τομέα της ιατρικής φροντίδας, την εφαρμογή πολιτικών αποπληθυσμού, τη δημοκτονία, τη γενοκτονία, και τη σύγκρουση σε όλες τις μορφές της, είτε πρόκειται για ψυχρό πόλεμο, θερμό πόλεμο, είτε για ψυχολογικό πόλεμο.
Η ολοκληρωτική στόχευση του Κράτους, να επιτύχει την απόλυτη κυριαρχία και έλεγχο πάνω στους πολίτες, καθιστά την κατανόηση και αναγνώριση κάθε πτυχής αυτού του καταπιεστικού σχεδίου εξαιρετικά σημαντική. Η μεγάλη εικόνα παραμένει η βασική εστίαση για κάθε μορφή αντίστασης, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σύγχρονη απειλή της κρατικής τυραννίας και της ολοκληρωτικής υποταγής των κοινωνιών. Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, τον Σεπτέμβριο του 2022:
«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι οι κυρίαρχες «ελίτ» που αποτελούν την άρχουσα τάξη και ελέγχουν τις κυβερνήσεις, προσπαθούν να καταλάβουν αυτή τη χώρα και τον κόσμο, προκειμένου να διαμορφώσουν μια παγκόσμια δομή διακυβέρνησης από λίγους, βασισμένη σε τεχνοκρατικά μοντέλα διακυβέρνησης. Αυτό έχει αναφερθεί ως η «Μεγάλη Επανεκκίνηση», αλλά θα μπορούσε να ονομαστεί ως οποιοσδήποτε αριθμός πραγμάτων- η Νέα Παγκόσμια Τάξη έρχεται αμέσως στο μυαλό.
Αυτή είναι η κεντρική εστίαση και η κύρια ατζέντα, και όλες οι άλλες πτυχές αυτού του θέματος που συζητούνται, διαφωνούνται, πολεμούνται, ξεχωρίζουν και υποβάλλονται σε έλεγχο αδιάκοπα, είναι οι υποπλοκές και τα συμπτώματα ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος. Με την ανάλυση των πάντων στα μέρη τους, η εστίαση της προσοχής διασκορπίζεται, και κάθε διαμερισματοποίηση συμβάλλει στην απόκρυψη της πραγματικής ατζέντας. Δεν είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι ασήμαντα- το αντίθετο μάλιστα, αλλά ο διαχωρισμός τους και η συγκέντρωση τόσης ενέργειας στο καθένα, απλώς βοηθάει στην κάλυψη του μεγαλύτερου προβλήματος».
Με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση, οι απειλές που προκύπτουν από τις παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις είναι ανυπολόγιστες και προέρχονται ταυτόχρονα από πολλαπλές κατευθύνσεις. Οι παγκοσμιοποιητές ελεγκτές, χρησιμοποιώντας τα κυβερνητικά τους πιόνια, προσπαθούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα των μαζών με σκοπό να καταστρέψουν κάθε πτυχή της ελευθερίας που ενδέχεται να υπάρχει, εάν αυτή υπήρξε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι η κατανόηση της συνολικής εικόνας παραμένει εξαιρετικά σημαντική, οι πολλές και ποικίλες απειλές που θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την πορεία προς την παγκοσμιοποιημένη κατάληψη, ξεφεύγουν από τον έλεγχο, προκαλώντας χάος και καταστροφή.
Η πολιτική των φασιστικών δασμών υπό την ηγεσία του Τραμπ έχει οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, ενώ οι οικονομικές συνέπειες αυτής της προστατευτικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου, έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Η κλιμάκωση της πολεμικής απειλής αποτελεί σαφή στρατηγική, με τον πόλεμο να αναδύεται ως το μέσο που προωθείται από αυτούς τους ελεγκτές.
Εν μέσω αυτής της αποτρόπαιης πολιτικής, ο Τραμπ εξακολουθεί να λειτουργεί ως υποστηρικτής του σιωνιστικού Ισραήλ, διαρκώς υποστηρίζοντας τη μαζική γενοκτονία μέσω της χρηματοδότησης, της αποστολής όπλων και της στρατιωτικής επιθετικότητας των ΗΠΑ. Στην ουσία, ο Τραμπ έχει καταστεί το όργανο του Ισραήλ, εκτελώντας τις εντολές του Νετανιάχου, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που αυτό επιφέρει στους Αμερικανούς και τη διεθνή κοινότητα. Ο ίδιος, ενώ ανέφερε ότι θα τερμάτιζε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, έδωσε πράσινο φως για νέες επιθέσεις, όπως η κλιμάκωση του πολέμου κατά της Υεμένης, ο οποίος στην πραγματικότητα αποτελεί μια συνέχιση και αύξηση της επιθετικότητας, κυρίως με στόχο την αντιπαράθεση με το Ιράν.
Πίσω από αυτή τη στρατηγική βρίσκεται μια σιωνιστική συνωμοσία, που επιδιώκει την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να αποκομίζει τα αποκλειστικά οφέλη από την υλοποίηση του λεγόμενου “Σχεδίου του Μεγάλου Ισραήλ”. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ συνεχίζει και αυξάνει τις γενοκτονικές επιθέσεις και τη καταστροφή στην περιοχή της Γάζας και της Παλαιστίνης, με τον Νετανιάχου και τον Τραμπ να απολαμβάνουν την καταστροφή, ανεξαρτήτως των χιλιάδων αθώων θυμάτων που χάνουν τη ζωή τους.
Ταυτόχρονα, ο Τραμπ, παρόλο που είχε υποσχεθεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία από την πρώτη ημέρα της θητείας του, έχει συνεχίσει να ανανεώνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αποστέλλοντας αμερικανικά δολάρια, όπλα και πληροφορίες, επιδεινώνοντας την ένταση με τη Ρωσία. Με την κλιμάκωση της επιθετικότητας κατά της Υεμένης και του Ιράν, η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο βρασμού, αυξάνοντας δραματικά τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου.
Με όλες αυτές τις φρικτές παρεμβάσεις, τον οικονομικό παραλογισμό και την επιθετικότητα, αυτή η οικονομία συνεχίζει τη διολίσθησή της σε πιθανή ύφεση, το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται κατακόρυφα, οι τιμές στα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες συνεχίζουν να αυξάνονται, καθώς οι περισσότεροι Αμερικανοί τρέχουν προς το τέλος κάθε δυνατότητας οικονομικής επιβίωσης. Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αλλά μην ανησυχείτε, καθώς η μεγάλη εικόνα και οι κύριοι στόχοι των κυρίαρχων πόρνων όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά έχουν επιταχυνθεί.
Ο νομισματικός Αρμαγεδδών, η βιομετρία, η μαζική επιτήρηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιοποίηση των πάντων συνεχίζουν να προχωρούν, ενώ η κακή και ανήθικη φύση του Τραμπ φτάνει σε νέα επίπεδα παραφροσύνης. Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον παρά ένα πιόνι του Ισραήλ, και βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης, και ακόμα δεν υπάρχει σχεδόν καμία πραγματική και ενεργή αγανάκτηση από τη θλιβερή πλειοψηφία.
Οι ΗΠΑ και η Δύση διαλύονται από τις ραφές, αλλά αν κάποιος κοιτάξει κριτικά αυτόν τον κοιμώμενο πληθυσμό τους, το μόνο που θα ήταν εμφανές είναι η μαζική αδιαφορία, η απάθεια, η ανήθικη συμπεριφορά, η τυφλή υποστήριξη φρικαλεοτήτων, η μεγάλη άγνοια και η απόλυτη βλακεία.
Καθώς παρακολουθείτε και περιμένετε, αγνοώντας την πραγματικότητα, κρυπτόμενοι, κοιμώμενοι και διασκεδάζοντας μέσα σε όλα αυτά, περιμένοντας έναν “σωτήρα” να σας προστατεύσει και να σας ταΐσει, η μόνη επιλογή που σας απομένει θα είναι να χαθείτε σε αυτή τη γήινη κόλαση χωρίς ποτέ να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας για να σώσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.
Αν είστε ικανοποιημένοι με αυτή τη μοίρα που έχετε επιλέξει ότι σας περιμένει, συγχαρητήρια, καθώς η “ουτοπία” του θανάτου στην οποία προσκολλώνται οι περισσότεροι από εσάς, θα καρποφορήσει. Αν η “αθανασία” είναι αυτό που αναζητάτε, σύντομα μπορεί να πραγματοποιηθεί η επιθυμία σας.
«Ο ρόλος της παγκοσμιοποίησης είναι να ομογενοποιήσει όλους τους πολιτισμούς και να τους μετατρέψει σε εμπορευματικές αγορές και, ως εκ τούτου, να διευκολύνει τον έλεγχο τους από τις παγκόσμιες εταιρείες. Οι παγκόσμιες εταιρείες προσπαθούν ακόμη και τώρα να εμπορευματοποιήσουν όλες τις εναπομείνασες πτυχές των εθνικών πολιτισμών, για να μην αναφέρουμε τους αυτόχθονες πολιτισμούς».
~ Jerry Mander
Άρθρο του Gary D. Barnett
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου