Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Δημοσκόπηση GPO: Παγιώνεται στη 2η θέση η Πλεύση Ελευθερίας -Πώς κρίνεται η στάση Σαμαρά-Καραμανλή - Τι λένε για την επιστροφή Τσίπρα Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση


Nέα δημοσκόπηση της GPO για τα Parapolitika FM καταγράφει προβάδισμα περίπου 10 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία, με την Πλεύση Ελευθερίας να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην τρίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 23,3% στην πρόθεση ψήφου (25,1% Ιανουάριος 2025, 24,8% Φεβρουάριος 2025, 23,5% Μάρτιος 2025) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου συνεχίζει την ανοδική της πορεία καθώς έρχεται δεύτερο κόμμα με 13,4% (5,4% Ιανουάριος 2025, 6,8% Φεβρουάριος 2025, 13,1% Μάρτιος 2025). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να έχει απώλειες συγκεντρώνοντας 12,8% (16,4% Ιανουάριος 2025, 15,4% Φεβρουάριος 2025, 13,6% Μάρτιος 2025). Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, καταγράφει 5,7%. Ενισχυμένη η Ελληνική Λύση με 9,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5% και η Νίκη με 2,7%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν το 10,5%.

Νέα δημοσκόπηση από τη GPO
Νέα δημοσκόπηση από τη GPO

Τι λένε για την επιστροφή Τσίπρα

Στο ενδεχόμενο της επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες (54,5%) πιστεύουν ότι πρέπει προς το παρόν να αρκεστεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Το 18,4% επιθυμεί την επιστροφή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 14,6% υποστηρίζει την ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Νέα δημοσκόπηση από τη GPO
Νέα δημοσκόπηση από τη GPO

Πως κρίνεται η στάση Σαμαρά-Καραμανλή

Για τους δύο πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, το 46,8% και το 67,3% αντίστοιχα πιστεύει ότι η στάση τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει υπονομευτικό χαρακτήρα, με μόλις 27,3% να θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Νέα δημοσκόπηση από τη GPO
Νέα δημοσκόπηση από τη GPO

Νέα δημοσκόπηση από τη GPO
Νέα δημοσκόπηση από τη GPO

Νέα δημοσκόπηση από τη GPO
Νέα δημοσκόπηση από τη GPO



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.