Κυριακή 27 Απριλίου 2025

Φανταστικό ψητό μοσχαράκι πολύ όμορφα μαγειρεμένο στη γάστρα με βελούδινη σαλτσούλα


 Αναζητάτε μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας; Το ψητό μοσχαράκι στη γάστρα είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με μια βελούδινη σάλτσα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Εύκολη στην εκτέλεση και γεμάτη γεύση, είναι ιδανική για κάθε περίσταση.

Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε ένα πιάτο που θα σας μεταφέρει σε γευστικές αναμνήσεις και θα εκτοξεύσει τη μαγειρική σας φήμη! Η συνταγή είναι από την κ.Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό μοσχαράκι κιλότο ή χτένι, σε ένα κομμάτι

5 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια, το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα που μπορεί να μπει και στο φούρνο (ή εναλλακτικά, μπορούμε να μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα αφού το σωτάρουμε), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το δενδρολίβανο και ένα ποτήρι νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 210-220 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Αφού το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη γάστρα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ώστε να σφίξει. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε φέτες. Σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει.

Σερβίρουμε το κρέας με πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις