Κυριακή 6 Απριλίου 2025

Πανεύκολα Μακαρόν καρύδας με 3 μόνο υλικά


 Αν λαχταράς ένα γλυκάκι που ετοιμάζεται στο λεπτό, έχει άρωμα καλοκαιριού και απαιτεί μόνο τρία υλικά, τότε αυτά τα μακαρόν καρύδας είναι για σένα! Τραγανά εξωτερικά και μαλακά μέσα, μοιάζουν με μικρές μπουκίτσες από τροπική απόλαυση. Είτε τα σερβίρεις σε φίλους είτε τα απολαμβάνεις με τον καφέ σου, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο χωρίς καθόλου κόπο.

ΥΛΙΚΑ

5 & 1/2 φλιτζ. τριμμένη καρύδα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2-3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Αρχίστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 165° C. Ετοιμάστε ένα ταψί ψησίματος καλύπτοντάς το με λαδόκολλα, ώστε να διευκολύνετε την αφαίρεση των γλυκών.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την τριμμένη καρύδα, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε τα υλικά με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και να αποκτήσετε ένα πηχτό μείγμα.

Με ένα κουτάλι του γλυκού, πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα καρύδας και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήστε τα γλυκά για 10-12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια ελαφριά χρυσή απόχρωση. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5-7 λεπτά.

Αφού κρυώσουν, είναι έτοιμα για απόλαυση! Αφήστε τη γεύση τους να σας ταξιδέψει σε τροπικούς προορισμούς.

Συμβουλές για Τέλεια Μακαρόν Καρύδας:

Χρησιμοποίησε καρύδα χωρίς υγρασία (desiccated)

Αν η καρύδα είναι πολύ φρέσκια ή έχει πολλή υγρασία, το μείγμα θα γίνει υγρό και τα μακαρόν θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Αν είναι πολύ ξερή, μπορεί να σφίξει υπερβολικά. Η καλύτερη επιλογή είναι η “desiccated coconut” (ψιλοτριμμένη και αποξηραμένη).

Ανακάτεψε καλά, αλλά όχι υπερβολικά

Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί και δεν φαίνεται καθόλου ξερή καρύδα, σταμάτα το ανακάτεμα. Αν ζυμωθεί υπερβολικά, τα μακαρόν μπορεί να γίνουν πιο σφιχτά.

Μην τα παραψήσεις – θέλουν ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα

Τα μακαρόν δεν πρέπει να στεγνώσουν στον φούρνο. Βγάλε τα μόλις ροδίσουν ελαφρά στις άκρες και έχουν ακόμα λίγη μαλακή υφή στο κέντρο. Σκληραίνουν όσο κρυώνουν.

Άφησέ τα να κρυώσουν καλά πάνω στη λαδόκολλα

Αν τα σηκώσεις αμέσως, μπορεί να διαλυθούν ή να κολλήσουν. Άφησέ τα 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθούν και μετά αφαίρεσέ τα προσεκτικά.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις