Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα αναγράφουν υποχρεωτικά τον Προσωπικό Αριθμό (που εν καιρώ θα αντικαταστήσει τα γνωστά σε όλους μας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.α.), ενώ αναφορά γίνεται και στο «ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης», δηλαδή το τσιπ, που θα έχουν οι ταυτότητες.
Σύμφωνα λοιπόν με το Άρθρο 5 της Τροπολογίας:
- O προσωπικός αριθμός (Π.Α.) του άρθρου 11 αναγράφεται στο Δελτίο Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, όπως αυτό ορίζεται στο ν.δ. 127/1969 (Α’ 26) και στην υπ’ αρ. 8200/0-297647/10.4.2018 κοινή απόφαση των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών (8′ 1476), που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν.δ. 127/1969, και αποθηκεύεται στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης του δελτίου ταυτότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη διευκόλυνση των συναλλαγών του Δημοσίου με τους πολίτες.
- Κατά παρέκκλιση των παρ. 6 και 7 του άρθρου 11 και για τις ανάγκες εκτύπωσης του Π.Α. στα δελτία ταυτότητας και αποθήκευσης στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αυτός αντλείται κατά τη διαδικασία έκδοσης, μέσω διαλειτουργικότητας, από το Μητρώο Προσωπικού Αριθμού της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Π.Α. αναγράφεται επί της σχετικής αίτησης και τηρείται στο ειδικό αρχείο ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας του άρθρου 3 του ν.δ. 127/1969.
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ορίζονται ο τρόπος αναγραφής και αποθήκευσης του Π.Α., καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
- Δελτία ταυτότητας που δεν περιλαμβάνουν τον Π.Α. ισχύουν μέχρι την αντικατάστασή τους ή μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, εφόσον έχουν εκδοθεί πριν ήΒτο αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της κοινής υπουργικής απόφασης της παρ. 3.
Η υποχρέωση της παρ. 1 δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις μη επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας έκδοσης Π.Α.».
Δείτε ολόκληρη την τροπολογία:
ΦΩΤΟ: Eurokinissi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου