Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Σερβίρετε τα καλαμαράκια αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να είναι πιο τραγανά.
Υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Λεμόνι, κομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)
Οδηγίες για τη συνταγή
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τα καλαμαράκια στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
- Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με φέτες λεμονιού και επιπλέον μυρωδικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου