Κυριακή 16 Μαρτίου 2025

Λιγκουίνι με μύδια σε σάλτσα ντομάτας


 Μια αυθεντική εμπειρία θαλασσινής κουζίνας σε ένα πιάτο που κλείνει μέσα του όλη τη γεύση της Μεσογείου! Λιγκουίνι με μύδια σε σάλτσα ντομάτας, για δυνατούς γευσιγνώστες, από τον chef Γιώργο Τσούλη.


Υλικά:

½ κιλό λιγκουίνι

1 κιλό μύδια, καθαρισμένα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

150 ml λευκό κρασί

¼ κ.γ. μπούκοβο

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

½ μάτσο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε το κέλυφος των μυδιών από το χώμα με το σύρμα της κουζίνας. Τραβάμε προς τα κάτω την τριχούλα που έχει το μύδι στην άκρη του και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Ρίχνουμε στο πολυκοπτικό τη ντομάτα κονκασέ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία πάστα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο, τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα 1 λεπτό ακόμα.

Έπειτα ρίχνουμε το κρασί, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι ζεστά, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.

Μικρά Μυστικά:

Όποια μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε και δεν τα μαγειρεύουμε, γιατί είναι επικίνδυνα για κατανάλωση.


Πηγή: giorgostsoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις