Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025

Οι άνδρες που παντρεύονται από συμφέρον και όχι από έρωτα, συχνά διαθέτουν 8 Xαρακτηριστικά


 Υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα σ’ έναν γάμο που γίνεται από έρωτα και σ’ έναν γάμο συμφέροντος. Όταν ένας άνδρας, έχει οδηγηθεί στον γάμο με κίνητρο όχι τον έρωτα, αλλά την άνεση και το συμφέρον, μπορεί να εμφανίζει κάποια διακριτικά, σχεδόν ανεπαίσθητα σημάδια στη συμπεριφορά του.

Η γνώση, είναι δύναμη. Η κατανόηση των σημαδιών αυτών, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις σχέσεις με διαύγεια και αυτοπεποίθηση, ή ακόμη και να αναγνωρίσετε έναν εν δυνάμει σύντροφο που σας προσεγγίζει με υστεροβουλία.

Στο άρθρο αυτό, αναλύονται οι επτά συμπεριφορές των ανδρών που παντρεύονται τις συντρόφους τους για την άνεση που θα τους εξασφαλίζει, όχι από έρωτα.

Γάμος: Οι άνδρες που παντρεύονται από συμφέρον και όχι από έρωτα, συχνά διαθέτουν 8 χαρακτηριστικά

  • Απροθυμία για συμβιβασμό
  • Συναισθηματική ψυχρότητα
  • Φόβος μοναξιάς
  • Δίνουν σημασία στην πρακτικότητα
  • Απουσία βαθιάς σύνδεσης
  • Υπερβολική ανεξαρτησία
  • Απουσία συγκρούσεων

Απροθυμία για συμβιβασμό

Στον περίπλοκο κόσμο των σχέσεων, η ικανότητα συμβιβασμού, είναι αναπόσπαστη. Όταν ένας άνδρας, παντρεύεται με κίνητρο το συμφέρον, δυσκολεύεται να συμβιβαστεί.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όταν ένας άνδρας δίνει μεγαλύτερη σημασία στην πρακτική πλευρά της σχέσης, έχουν μια άκαμπτη στάση προς τη ζωή και τις προσδοκίες τους.

Οι άνδρες που έχουν παντρευτεί μια γυναίκα έχοντας ως βασικό κίνητρο το κέρδος και το συμφέρον, δεν μπορούν να αποδεχτούν ολοκληρωτικά τη σύντροφό τους, με τα ελαττώματά της.

Αντί να προσπαθούν να βρουν μια μέση λύση, οι άνδρες αυτοί πεισμώνουν και είναι ανένδοτοι. Η ακαμψία τους, οδηγεί σε συγκρούσεις και διαφωνίες και συχνά, σε κρίση της σχέσης.

H αναγνώριση του χαρακτηριστικού αυτού, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικότερα τις σχέσεις σας. Είτε προσπαθείτε να καταλάβετε τη σύντροφό σας, ή αν έχετε αμφιβολίες για τις προθέσεις του, τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα.

Συναισθηματική ψυχρότητα

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς των ανθρώπων που παντρεύονται από συμφέρον, είναι η συναισθηματική απόσταση.
Όταν η κινητήριος δύναμη μιας σχέσης είναι το συμφέρον, ο άνθρωπος δεν νιώθει συναισθηματική εγγύτητα.

Δεν νιώθει πάθος, ούτε “καίγεται” από έρωτα. Σταδιακά, η συναισθηματική απόσταση μεγαλώνει.
Οι συζητήσεις γίνονται όλο και πιο επιφανειακές, η σπίθα ανύπαρκτη και ο σύντροφος, συναισθηματικά απών.

Αν ο σύντροφος δεν μπορεί να εκφραστεί στον άλλον, μάλλον υπάρχουν προβλήματα αυτογνωσίας και αυτό – αποδοχής.

Ένας απόμακρος συναισθηματικά σύντροφος, δεν καταφέρνει να συνδεθεί βαθύτερα με τη γυναίκα του – αφού δεν το έχει καταφέρει ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό.

Φόβος μοναξιάς

Μία σχέση που δημιουργείται με κίνητρο το συμφέρον, είναι γενικά, χλιαρή συναισθηματικά. Οι άνθρωποι που δημιουργούν σχέσεις με βασικό κίνητρο την άνεση, φοβούνται την μοναξιά.

Ο φόβος αυτός είναι που τους οδηγεί σε μια σχέση, αφού στη συνείδησή τους, η μοναξιά, ταυτίζεται με την απόρριψη.

Η συμπεριφορά αυτή, μαρτυρά έλλειψη αυτοεκτίμησης και αγάπης για τον εαυτό. Αν ένας άνθρωπος δεν είναι σε θέση να αγαπήσει τον εαυτό του, δεν θα είναι καλά ούτε σε μια συντροφική σχέση.

Ο διάσημος ψυχολόγος Έριχ Φρομ έχει πει πως, “σχέση δεν σημαίνει σύνδεση με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά μια στάση, προσανατολισμός, στοιχείο του χαρακτήρα που δείχνει την ικανότητα συσχετισμού με έναν άλλον άνθρωπο, όχι με κάποιο αντικείμενο αγάπης”.

Ένας άνδρας που οδηγείται σε μια σχέση από τον φόβο της μοναξιάς, δημιουργεί δεσμούς που είναι επιφανειακοί και εξυπηρετεί την ανάγκη του να μην είναι μόνος.

Η αναγνώριση του στοιχείου αυτού, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία αγάπη και τον σεβασμό, όχι στην επιθυμία για άνεση.

Δίνουν σημασία στην πρακτικότητα

Όταν ένας άνδρας έχει παντρευτεί για λόγους συμφέροντος και άνεσης, δίνει μεγαλύτερη σημασία στις πρακτικές πλευρές της σχέσης, και όχι στις συναισθηματικές.

Δηλαδή, ενδιαφέρεται περισσότερο για την οικονομική σταθερότητα, το κοινωνικό κύρος και όχι τόσο για τα κοινά σας ενδιαφέροντα, τη συναισθηματική αρμονία και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Ντένβερ, έχει δείξει πως, τα ζευγάρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον πλούτο και το φαίνεσθαι, είναι λιγότερο ικανοποιημένα από τις σχέσεις τους, σε σχέση με τα ζευγάρια που ενδιαφέρονται για τη συντροφικότητα και τη συναισθηματική σύνδεση.

Αυτό δεν σημαίνει πως, τα ζευγάρια δεν πρέπει να μεριμνούν για τις πρακτικές πτυχές της σχέσης.

Όταν όμως, αυτές είναι η κινητήριος δύναμη και ο λόγος σύναψης της σχέσης, επισκιάζονται τα σημαντικότερα στοιχεία, το δέσιμο και η ικανοποίηση των συντρόφων.

Μία πετυχημένη σχέση, εξισορροπεί ανάμεσα στις πρακτικές ανάγκες και τις συναισθηματικές επιθυμίες. Έτσι, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε δυνατότερες σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στην αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό και τους κοινούς στόχους στη ζωή.

Απουσία βαθιάς σύνδεσης

Οι άνδρες που έχουν παντρευτεί από την ανάγκη τους για μια άνετη και βολική ζωή, δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ουσιαστικές, βαθιές σχέσεις.

Ο γάμος που βασίζεται στην ανάγκη για άνεση, δεν χαρακτηρίζεται από συναισθηματικό βάθος και από κοινού εξέλιξη.

Η αναγνώριση αυτού του γνωρίσματος, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε βαθύτερες σχέσεις.

Υπερβολική ανεξαρτησία

Μην σας προκαλεί εντύπωση. Οι άνδρες που οδηγούνται σε μια σχέση με κίνητρο την άνεσή τους, δίνουν μεγάλη σημασία στην ανεξαρτησία τους.

Αυτό, είναι τόσο καλό, όσο και κακό. Δηλαδή, μπορεί να είναι ένας τρόπος με τον οποίο δείχνουν πως, είναι έτοιμοι για τον χωρισμό και πάντα έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη σχέση.

Η αγάπη δεν έχει να κάνει πάντα με τον άλλον άνθρωπο, αλλά και με τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Όταν ένας άνδρας έχει αναπτύξει, ως μηχανισμό άμυνας, υπερβολική ανεξαρτησία, αυτό δείχνει πως, δεν έχει καλλιεργήσει βαθιά συναισθηματική σχέση με τη σύντροφό του.

Απουσία συγκρούσεων

Το τελευταίο γνώρισμα των ανδρών που δημιουργούν σχέσεις από συμφέρον και από ανάγκη άνεσης, είναι η αποφυγή των συγκρούσεων.

Οι άνδρες αυτοί, απωθούν τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τη σχέση. Τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται όταν τα αγνοούμε.

Όπως είναι και ο Σίγκμουντ Φρόυντ: “Τα ανέκφραστα συναισθήματα δεν πεθαίνουν ποτέ. Επανέρχονται πάντα με πιο έντονους τρόπους”.

Τip: Οι σχέσεις δεν βασίζονται απόλυτα στη λογική

Η κατανόηση του περίπλοκου μωσαϊκού των ανθρώπινων σχέσεων, μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τις συντροφικές σχέσεις.

Όταν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το νόημα αυτών των περίπλοκων μοτίβων, τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Έτσι όμως, είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τα κίνητρα και τις προθέσεις του συντρόφου μας.

Οι σχέσεις δεν βασίζονται απόλυτα στη λογική και τις συμβάσεις. Έχουν ανάγκη από τη σύνδεση, το συναίσθημα και τον σεβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις