Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνι κοφτό – Kλασικό νοστιμο πιάτο

 


Μοναδική συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό που θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση και την εμφάνισή του! Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα. Διαβάστε παρακάτω πώς να την ετοιμάσετε ακολουθώντας τα βήματα που μας περιγράφει η κ. Τσιουκανη ελενη Σάκης!

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 κτσ. πελτέ
  • 250 ml. χυμός ντομάτας
  • 1 κτγ. ζάχαρη
  • 1 τριμμένο καρότο (προαιρετικά)
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1 κτγ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αρκετό νερό (5 κούπες).

Αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1,5 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετό νερό μέχρι να προσθέσουμε το κοφτό μακαρονάκι.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά.

Καλή απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις