Εύκολες οδηγίες και υλικά για ένα πεντανόστιμο γεύμα. Μάθετε περισσότερα και ανακαλύψτε την εξαιρετική συνταγή για στιφάδο με μοσχαράκι και μακαρόνια από Ελίνα Σκλαβού.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μοσχάρι (ποντίκι για σούπα)
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Λίγοι κόκκοι πιπέρι
Λίγοι μπαχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
1 δαφνόφυλλο
Λίγο τριμμένο μπαχάρι
2-3 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο (ζεματισμένα και καθαρισμένα)
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Λίγη κρέμα μπαλσάμικο
Λίγο κανονικό ξύδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
Ζωμός από το κρέας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε. Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε λίγους κόκκους πιπέρι και μπαχάρι.
Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Σε άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτοντας πιπέρι, δαφνόφυλλο, τριμμένο μπαχάρι, γαρίφαλα και κανέλα.
Όταν τα κρεμμύδια πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο. Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε λίγη κρέμα μπαλσάμικο και κανονικό ξύδι, ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ζωμό από το κρέας, ώστε να σκεπαστούν καλά και να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε το κρέας με λίγο ακόμη ζωμό, αν χρειαστεί, και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια Νο. 5.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου