Είναι από τις αγαπημένες μου ζαμπονοτυρόπιτες, καθώς δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με την παρασκευή φύλλου, και εκτός αυτού, είναι πεντανόστιμη και ιδανική για κάθε περίσταση. Μπορείς να την ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα για κολατσιό στο γραφείο ή στο σχολείο, και έτσι ξεμπερδεύεις με το φαγητό της ημέρας!
Υλικά
250 γρ ζαμπόν
3 αυγά
300 ml γάλα
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml σπορέλαιο
Αλάτι και Πιπέρι κατά προτίμηση
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ μοτσαρέλα
200 γρ κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την προετοιμασία κόβοντας το ζαμπόν ή την γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και το σπορέλαιο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι όλα τα υλικά έχουν αναμειχθεί σωστά για να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφού έχουμε ανακατέψει τα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Στο επόμενο βήμα, ρίχνουμε τα κομμένα αλλαντικά και τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 35 x 23 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι η ζαμπονοτυρόπιτα μας να ροδίσει και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.
Στο τέλος, ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό και σερβίρουμε. Η ζαμπονοτυρόπιτα μας είναι έτοιμη και μπορείς να την απολαύσεις ζεστή ή κρύα. Δες το αναλυτικό βίντεο της συνταγής παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες και tips!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου