Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025

Σήμερα το μενού είχε κρεατόσουπα – είτε με, είτε Xωρίς αυγολέμονο είναι πεντανόστιμη

 


Η αγαπημένη μας σούπα, ιδανική για τον Χειμώνα

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη διαδικασία με 1200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, και συγκεκριμένα ποντίκι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, φροντίζοντας να ξαφρίσουμε την επιφάνεια του ζωμού για να απομακρύνουμε τυχόν ακαθαρσίες.

Στη συνέχεια, προχωράμε στην προετοιμασία των λαχανικών. Κόβουμε τέσσερις πατάτες σε κυβάκια, δύο μεγάλα καρότα σε ροδέλες, μια σελινορίζα σε κομμάτια, ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και προσθέτουμε επίσης φρέσκο σέλινο και μαϊντανό για επιπλέον γεύση και άρωμα.

Αυτά τα λαχανικά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με σχεδόν ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε ζεστό νερό για να καλύψουμε τα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο (καυτερό και γλυκό), γλυκιά πάπρικα, λίγο κουρκουμά και λάδι για να ενισχύσουμε τη γεύση της σούπας.

Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά και η σούπα μας είναι έτοιμη. Στο τέλος, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, το οποίο θα δώσει μια μοναδική γεύση στη σούπα.

Εγώ χρησιμοποίησα ένα μεγάλο αυγό και ένα μεγάλο λεμόνι. Πρώτα χτυπάμε το ασπράδι, τον κρόκο, το λεμόνι και μια κουτάλα ζωμού από τη σούπα.

Αυτή η διαδικασία θα προσθέσει μια κρεμώδη υφή και θα δέσει τις γεύσεις. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την κουνάμε και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις