Η συνταγή προέρχεται από Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε έξι χοιρινά μπριζολάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε ηλιέλαιο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας, κομμένα σε ροδέλες. Ξεκινάμε με τρεις μελιτζάνες, ακολουθούμε με μία πιπεριά Φλωρίνης, 6-7 πιπεριές και ένα κολοκύθι. Αφού τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, σοτάρουμε δύο καρότα και τα βγάζουμε επίσης.
Τέλος, σοτάρουμε δύο μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες και τρεις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, προσθέτοντας μία κουταλιά ζάχαρη. Σβήνουμε με κόκκινο ξηρό κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε μία κοφτή κουταλιά πελτέ και δύο ντομάτες κομμένες σε τέταρτα.
Ρίχνουμε μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό για να βράσει η σάλτσα. Αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα λαχανικά, ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα. Τοποθετούμε τα μπριζολάκια σε ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά με τη σάλτσα τους. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 170°C με αέρα για 40-45 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους και να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου