Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025

Ρεβίθια φούρνου – Tόσο θρεπτικό πιάτο γεμάτο Xpώματα και νοστιμιά

 


Λουκουμάκι χωρίς υπερβολές

Η συνταγή προέρχεται από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ, μουσκεύω 500 γρ. ρεβίθια σε χλιαρό νερό. Το πρωί, τα στραγγίζω και τα βράζω, αφαιρώντας τον αφρό.

Σε μια χύτρα, προσθέτω ζεστό νερό και τα ρεβίθια. Κλείνω τη χύτρα και βράζω για 20 λεπτά.

Ετοιμάζω τη σάλτσα: Σε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, σοτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 3-4 σκελίδες σκόρδου, 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες, καθώς και 2 πράσινες πιπεριές κέρατο.

Προσθέτω 2 κτσ. σπιτική σάλτσα και 1 μικρό κουτάκι Pummaro. Συμπληρώνω με μαύρο πιπέρι, ρίγανη, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών Bio, λίγο κανέλα, λίγο ζάχαρη και 1 φύλλο δάφνης. Αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.

Σε ένα ταψάκι, τοποθετώ τα ρεβίθια και προσθέτω τη σάλτσα, ανακατεύοντας ομοιόμορφα. Συμπληρώνω με το ζουμί τους μέχρι την επιφάνειά τους.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με πάνω-κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, ή ανάλογα με τον φούρνο. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις