Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025

Tο πιο σοκολατένιο και εύκολο γλυκό Tαψιού είναι αυτό..


 Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “‎Tzeni Tsanaktsidou‎ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

  • 5 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 155 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και το μείγμα να στέκεται. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κοσκινισμένα, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μαρίζ, ώστε να μην βγει ο αέρας.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 30×27 εκ. και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180°C. Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 1 ποτήρι νερού με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ:

Χτυπάμε 2 κουτιά Μορφατ με 1 ζαχαρούχο γάλα και 3 κουταλιές της σούπας κακάο.

ΓΛΑΣΣΟ:

Ζεσταίνουμε 250 γρ βιτάμ με 1,5 φλιτζάνι καφέ γάλα. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 250 γρ κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο παντεσπανιού, τον σιροπιάζουμε με κουτάλι και ρίχνουμε πολύ απαλά την κρέμα, χωρίς να την πιέσουμε δυνατά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο παντεσπανιού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σιροπιασμού.

Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα, την ισιώνουμε και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο. Μετά από λίγο, το βγάζουμε και ρίχνουμε το γλάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις