Η συνταγή προέρχεται από την Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, τοποθέτησα τις πατάτες σε ένα ταψί, προσθέτοντας άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, ρίγανη, κουρκουμά, ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, μουστάρδα, ένα μεγάλο λεμόνι, μισή κόκκινη πιπεριά και 1 ποτήρι νερό.
Έψησα για μισή ώρα σε δυνατό φούρνο, μέχρι οι πατάτες να αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσα από πάνω τα μπιφτέκια. (Για τα μπιφτέκια, χρησιμοποίησα μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά και μισό χοιρινό, 4-5 φέτες ψωμί τοστ (στεγνές) που τις έβαλα στο μούλτι, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, άφθονο μαϊντανό, λίγο δυόσμο, κρεμμύδι και μισή πιπεριά Φλωρίνης.)
Έψησα για άλλη μισή ώρα, γυρίζοντας τα μπιφτέκια για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Στο τέλος, φρόντισα να μείνει ωραίο ζουμάκι και ελαιόλαδο. (Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν ο κιμάς είναι σφιχτός, προσθέτω λίγο νερό σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει αφράτος.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου