Η συνταγή προέρχεται από Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου, χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό κομμάτι από μεγάλο μοσχάρι, το οποίο ζυγίζει περίπου 1 κιλό.
Αφού το κρέας πάρει ένα ωραίο χρώμα, προσθέτω 1 κρεμμύδι και 2 ολόκληρα καρότα, και στη συνέχεια σβήνω τη διαδικασία με 1 ποτηράκι λευκό κρασί, το οποίο προσθέτει μια υπέροχη γεύση. Στίβω ένα λεμόνι και προσθέτω νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μέχρι τη μέση. Σιγοβράζω για περίπου μιάμιση ώρα, γυρίζοντας το κρέας προσεκτικά 1-2 φορές για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Αφού βράσει και κρυώσει λίγο, το κόβω σε φέτες για να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτω μια μικρή συσκευασία φρέσκα μανιτάρια (250 γρ. τεμαχισμένα), τα οποία θα δώσουν μια υπέροχη γεύση στη σάλτσα. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι, ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω σιγά-σιγά όλο το ζωμό του κρέατος, ώστε να δημιουργηθεί μια πλούσια σάλτσα.
Τέλος, προσθέτω το κρέας, σκεπάζω το τηγάνι και σιγοβράζω για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό για να διατηρηθεί η υγρασία και η γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου