Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025

Σήμερα το μενού έχει αρνάκι με πατάτες στη γάστρα και Mπριζόλες Xοιρινές λαιμού


 Η συνταγή προέρχεται από Katerina Papadopoulou Miskou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να πετύχουμε μια εξαιρετική γεύση, μαρινάρουμε τα κρέατα για δύο ολόκληρες ώρες, χρησιμοποιώντας τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα, γλυκιά πάπρικα, θυμάρι και δεντρολίβανο.

Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει στα αρώματα και τις γεύσεις να εισχωρήσουν βαθιά στο κρέας, κάνοντάς το πιο νόστιμο και τρυφερό.

Στη συνέχεια, τρυπάμε κατά διαστήματα τα ψαχνά μέρη του κρέατος και προσθέτουμε αλάτι και σκόρδο μέσα για επιπλέον γεύση. Από πάνω, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, θυμάρι και δεντρολίβανο, προσθέτοντας λίγο νερό και ελαιόλαδο στη γάστρα για να διατηρηθεί η υγρασία κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα, μέχρι να αποκτήσει μια υπέροχη χρυσαφένια κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις