Η συνταγή προέρχεται από Lilqna Petrova – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κιμά
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό (στο μπλέντερ)
1-2 αυγά
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Γέμιση
3 βρασμένα αυγά
2 βρασμένα καρότα (κομμένα σε κύβους)
3 αγγουράκια τουρσί (κομμένα στη μέση)
3 μπαστούνια μοτσαρέλα (1 εκ.)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά και τον απλώνουμε σε μια λαδωμένη λαδόκολλα σε ορθογώνιο σχήμα. Αφήνουμε 10-12 εκ. από την άκρη και τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
Κάνουμε μερικές τρύπες στη λαδόκολλα για να βγει ο ατμός. Ρίχνουμε 100-150 ml. νερού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 έως 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, αλείφουμε με βούτυρο και προσθέτουμε γύρω γύρω πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα (αν δεν έχουμε, μπορούμε να την παραλείψουμε). Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου