Κανένας πολιτικός από την Ελλάδα δεν κλήθηκε στην σημερινή ορκωμοσία του Ν.Τραμπ και αυτό δεν είναι καλό για την χώρα.
Ακόμα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι θα παραστεί και σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το κρατίδιο αυτό έχει μεγαλύτερο γεωπολιτικό βάρος από την Ελλάδα.
Δεν κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι εχθρικός απέναντι στον Ν. Τραμπ και παραμένει έτσι με δική του επιλογή.
Μόλις πριν περίπου 10 ημέρες είχε κατηγορήσει εμμέσως τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, για τα όσα είχε πει για την Γροιλανδία, τον Καναδά, την Διώρυγα του Παναμά και ότι θέλει να δημιουργήσει νέες ζώνες επιρροής στον πλανήτη.
Χωρίς μάλιστα να έχει κάποιο συμφέρον ή Ελλάδα για να προχωρήσει σε μία τέτοια δήλωση και να επικρίνει τον Ν. Τραμπ για τα γεωπολιτικά του σχέδια.
Δεν κάλεσε επίσης κανέναν αρχηγό από τα μικρά δεξιά κόμματα. Κάτι που δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, στο «δεν υπάρχει» για τη νέα αμερικανική διακυβέρνηση.
Αν κάποιος πει ότι έχει πάει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αυτό έγινε χωρίς πρόσκληση και με δικά του έξοδα.
Άλλωστε όποιος πληρώνει πάει.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, έχουν προσκληθεί αλλά δεν θα πάνε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος παρά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε πριν δυόμιση χρόνια από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μπορούσε να μεταβεί στις ΗΠΑ καθώς ο εναέριος χώρος τους γειτνιάζει με τον ρωσικό εναέριο χώρο και μπορούσε να ταξιδέψει απευθείας.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει σύμβαση που να αναγνωρίζει τις αποφάσεις του συγκεκριμένου ΔΠΔ.
Σε ό,τι αφορά τους ηγέτες της Κίνας και της Ρωσίας, δηλαδή των δύο έτερων υπερδυνάμεων δεν υπήρχε περίπτωση να παραστούν στην ορκωμοσία, ωστόσο έκπληξη από αυτούς που καλέστηκαν και δεν πάνε αποτελεί ο Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος επικαλέστηκε κάποιους λόγους για να μην (φόρτο εργασίας) για να μην ταξιδέψει.
Από την Γαλλία δεν κάλεσε την Μαρίν Λεπέν, που είναι η ηγέτιδα του μεγαλύτερου δεξιού κόμματος της «Εθνικής Συσπείρωσης», αλλά κάλεσε τον Ερίκ Ζεμούρ τον επικεφαλής του μικρότερου δεξιού κόμματος.
Καλεί αυτούς λοιπόν με τους οποίους αισθάνεται πιο κοντά ιδεολογικά.
Από την Ελλάδα θα μπορούσε να καλέσει για παράδειγμα τον Δημήτρη Νατσιό και την Αφροδίτη Λατινοπούλου ή ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.
Όμως επέλεξε να μην καλέσει κανέναν από την Ελλάδα γιατί θεώρησε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές επιλογές «που να του ταιριάζουν»!
Αυτό ειδικά φάνηκε στην περίπτωση της πρόσκλησης στον Ερίκ Ζεμούρ.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί και η προτροπή του πρώην Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ν.Τραμπ, του Τ.Μπόλτον, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να «χτίσουν» προσωπικές σχέσεις με το Ν.Τραμπ καθώς έτσι σκέφτεται και ενεργεί ο νέος πρόεδρος.
Σε αυτό ο Κ.Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη «υπό το μηδέν» αλλά και οι αρχηγοί των μικρών δεξιών κομμάτων έχουν πολύ δουλειά να κάνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.