Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025

Πωπωπω τι λαχταριστό φαγητό! Kολοκυθάκια γεμιστά με κιμά το φαγητό μας σήμερα


 Παραδοσιακή συνταγή που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανική για να απολαύσετε μια νόστιμη και υγιεινή γεύση στο σπίτι σας.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάω με 8 κολοκυθάκια, τα οποία κόβω στη μέση και αδειάζω προσεκτικά το εσωτερικό τους. Αφού τα αδειάσω, προσθέτω λίγο αλάτι στο εσωτερικό τους για να απορροφήσουν τις γεύσεις.
  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω 2 μέτρια κρεμμύδια, τα οποία έχω χοντροκόψει. Όταν τα κρεμμύδια μαραθούν και αποκτήσουν μια ωραία χρυσή απόχρωση, προσθέτω ½ κιλό ανάμεικτο κιμά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά το μείγμα μέχρι να πάρει χρώμα και να αναδειχθούν οι γεύσεις.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνω 1 φλ. τσαγιού από το εσωτερικό των κολοκυθιών, προσθέτω μπόλικο άνηθο και μαϊντανό, τα οποία έχω ψιλοκόψει, και 1 φλ. νερό. Αφήνω το μείγμα να βράσει για λίγο, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  4. Αφού σβήσω τη φωτιά, προσθέτω ½ φλ. ρύζι Καρολίνα, το οποίο έχω καλά ξεπλύνει, και λίγο ακόμη άνηθο. Αφήνω το μείγμα να τραβήξει για 5-10 λεπτά, ώστε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει αφράτο.
  5. Γεμίζω προσεκτικά τα κολοκυθάκια με το μείγμα που ετοίμασα και τα κλείνω με ψίχα κολοκυθιού. Τοποθετώ τα γεμισμένα κολοκυθάκια όρθια σε μια κατσαρόλα, καλύπτοντας τον πάτο με λίγο από το εσωτερικό τους, το οποίο έχω ψιλοκόψει.
  6. Ρίχνω ζεστό νερό στην κατσαρόλα, ώστε να καλυφθούν λίγο τα κολοκυθάκια, προσθέτω αλάτι και 3 κ.σ. βούτυρο. Σκεπάζω την κατσαρόλα με ένα πιάτο και σιγοβράζω για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Τέλος, ετοιμάζω το αυγολέμονο, το οποίο θα δώσει μια μοναδική γεύση στο πιάτο. Χτυπάω 2 αυγά, προσθέτω το χυμό από 1½ λεμόνι και 1 κ.σ. κορν φλάουρ για να χυλώσει το μείγμα. Ανακατεύω καλά και το ρίχνω πάνω από τα κολοκυθάκια πριν σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.