Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025

Είναι να μην ξετρελαθεί όποιος τις βλέπει; Λαχταριστές Kιμαδόπιτες

 


Η συνταγή προέρχεται από Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αναμεικτό κιμά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα, μαϊντανός

Για τη ζύμη

5 ½ φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

2 φλιτζάνια νερό

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

⅓ φλιτζάνι λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, ζυμώνουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να αποκτήσει όγκο και να γίνει πιο αφράτη.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τη χωρίζουμε σε 11 ίσα κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μικρές μπάλες. Στη συνέχεια, ανοίγουμε κάθε μπάλα σε μικρά οβάλ φύλλα. Γεμίζουμε τα φύλλα με τη γέμιση της επιλογής μας, κλείνουμε προσεκτικά τα πιτάκια και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Τέλος, αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις