Η λαχανόπιτα είναι μια γρήγορη και νόστιμη επιλογή για τους λάτρεις των λαχανικών. Αυτή η συνταγή απαιτεί ελάχιστο χρόνο και είναι ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσεις μια πεντανόστιμη πίτα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 μεγάλο λάχανο
- 2 πιπεριές
- 250 γρ μανιτάρια
- 10 ντοματίνια
- 1 καρότο
- Αλάτι και πιπέρι
- 100 ml λάδι
- 4 αυγά
- 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- Ρίγανη
- Δυόσμος
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το λάχανο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια, φροντίζοντας να είναι όλα σε μικρά κομμάτια για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τρίβουμε το καρότο, ώστε να απελευθερώσει τους χυμούς του και να προσθέσει γεύση στο μείγμα μας.
Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσή απόχρωση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αλατίζουμε και πιπερώνουμε, και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λάδι και το στραγγιστό γιαούρτι. Αρωματίζουμε το μείγμα με ρίγανη και δυόσμο, προσθέτοντας μια νότα φρεσκάδας. Ρίχνουμε 200 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρύα λαχανικά και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε έναν παχύ χυλό.
Απλώνουμε τον χυλό σε ένα ταψί 36 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια τραγανή κρούστα.
Αυτή η λαχανόπιτα θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου, ιδανική για κάθε γεύμα ή σνακ! Καλή απόλαυση! Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου