Η συνταγή προέρχεται από την Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμωσουμε πρώτα τον κιμά:
600 γρ. ανάμεικτου κιμά
1 κρεμμύδι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί και στραγγισμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να σφίξει. Στη συνέχεια, τον χωρίζουμε σε μεγάλες μπάλες και τις πατάμε να πλατύνουν σε στρογγυλές βάσεις.
Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα χαμηλό ποτήρι που έχουμε λαδώσει εξωτερικά και ανεβάζουμε τον κιμά γύρω από το ποτήρι για να σχηματιστεί φωλιά. Αφαιρούμε το ποτήρι και τοποθετούμε στη βάση τους λίγο σωταρισμένο μπέικον.
Μπιφτέκια βαρκούλες γεμιστά με πουρέ και διάφορα τυράκια
Γέμιση με πουρέ:
Βράζουμε 3 πατάτες κομμένες σε κύβους, αλατισμένες, με 1 κουταλιά σούπας βιτάμ. Αφού μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις χτυπάμε στο μούλτι, προσθέτοντας λίγο γάλα και βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή. Με ένα κορνέ γεμίζουμε τις μπιφτεκοφωλιές και προσθέτουμε από πάνω ντοματίνια. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου