Τα κεφτεδάκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο για πολλούς ανθρώπους, καθώς συνδυάζουν γεύσεις και υφές που ικανοποιούν τον ουρανίσκο. Όταν αυτά τα νόστιμα κεφτεδάκια συνδυάζονται με φρέσκιες πιπεριές και μια πλούσια, αρωματική σάλτσα, το αποτέλεσμα είναι απλώς ακαταμάχητο. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε το τέλειο πιάτο κεφτεδάκια με πιπεριές, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είτε πρόκειται να το σερβίρετε σε ένα οικογενειακό γεύμα είτε σε ένα δείπνο με φίλους, αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας και θα σας φέρει πολλά κομπλιμέντα.
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 2 αυγά
- 3 φέτες ψωμί
- Αλάτι και Πιπέρι
- Ρίγανη για άρωμα
- Πάπρικα για γεύση
- Δυόσμος για φρεσκάδα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 3 μελιτζάνες
- 4 πιπεριές
- Αλάτι και Πιπέρι για τις πιπεριές
- 500 γρ σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Αρχικά, πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το μαϊντανό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον κιμά και ρίχνουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι, τα αυγά, τις φέτες ψωμί που έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει καλά, καθώς και αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο.
Δουλεύουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι, αφήνοντάς τις για 45 λεπτά ώστε να αποβάλουν την πικρίλα τους. Αφού περάσει ο χρόνος, πλάθουμε τον κιμά σε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Όταν είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (που έχουμε στεγνώσει καλά) και τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε λωρίδες.
Αφού τηγανίσουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την σάλτσα ντομάτας, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει η σάλτσα. Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει και η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, ώστε να πάρουν θερμοκρασία και να απορροφήσουν τις γεύσεις της σάλτσας.
Σερβίρετε το πιάτο ζεστό και απολαύστε την υπέροχη γεύση του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου