Οι τορτίγιες είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ευέλικτα και πολυδιάστατα τρόφιμα που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στην κουζίνα. Οι επιλογές που προσφέρουν είναι πραγματικά απεριόριστες, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πληθώρα συνταγών, από πιάτα με κρέας μέχρι χορτοφαγικές επιλογές. Ακολουθήστε αυτές τις απλές και κατανοητές οδηγίες για να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές τορτίγιες, οι οποίες θα γίνουν η ιδανική βάση για πολλά γευστικά και απολαυστικά πιάτα που θα ενθουσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 4 πιπεριές (διαφορετικών χρωμάτων για πιο όμορφη παρουσίαση)
- Ελαιόλαδο
- 300 γρ αλλαντικά (όπως ζαμπόν ή σαλάμι)
- 200 γρ κίτρινο τυρί (προτιμήστε το τυρί που λιώνει καλά)
- 200 γρ σάλτσα για πίτσα
- Πιπέρι και αλάτι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
- 8 τορτίγιες
- 100 ml γάλα
- 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και να μαραθεί. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Στη συνέχεια, κόβουμε τα αλλαντικά και το κίτρινο τυρί σε μικρά κυβάκια για να αναμειχθούν καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε τη μισή σάλτσα σε ένα ταψί διαστάσεων 40 x 27 εκ. Στα μαγειρεμένα λαχανικά προσθέτουμε τα αλλαντικά, το κίτρινο τυρί, πιπέρι και αλάτι, και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Παίρνουμε μία τορτίγια, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, τη γεμίζουμε με το μείγμα και την τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες, φτιάχνοντας έτσι μια σειρά από νόστιμα ρολά.
Τοποθετούμε τις τορτίγιες στο ταψί. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα που περίσσεψε με το γάλα και περιχύνουμε τις τορτίγιες. Απλώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν μια υπέροχη κρούστα. Αφήστε τις να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρετε και απολαύστε τις με την οικογένεια και τους φίλους σας!
Οι τορτίγιες μας είναι έτοιμες! Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί, για να μάθετε όλα τα μυστικά της παρασκευής τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου