Σίγουρα νόστιμο, με εμφάνιση, διαφορετικό, μια ωραία πρόταση για ένα γεύμα με κοτόπουλο στο πήλινο που τα συνδυάζει όλα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
4 ή 5 μεγάλες πατάτες
100 ml. σάλτσα
2 κουταλιές μουστάρδα
200 ml. λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
κίτρινο τυρί τριμμένο
ρίγανη- θυμάρι -πάπρικα- αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε λίγο λάδι και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Βράζουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα μπωλ και τις πολτοποιούμε.
Κατόπιν, ρίχνουμε στο μπωλ με τις πατάτες το βούτυρο και συνεχίζουμε να τις πολτοποιούμε.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, οπότε έχουμε φτιάξει τον πουρέ που χρειαζόμαστε.
Παίρνουμε πήλινα σκεύη ψησίματος, βάζουμε ποσότητα από τον πουρέ και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
Γυρίζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι να ψηθεί καλά και ρίχνουμε κατόπιν το λευκό κρασί. Αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά έως ότου να εξατμιστεί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε στο τηγάνι την σάλτσα, μουστάρδα, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε έως ότου να δέσει η σάλτσα.
Οταν το μίγμα με το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βάζουμε με ένα κουτάλι μία ποσότητα επάνω από τον πουρέ στα πήλινα σκεύη και το απλώνουμε.
Στη συνέχεια, καλύπτουμε το κοτόπουλο με τριμμένο κίτρινο τυρί.
Βάζουμε τα πήλινα σκεύη στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς έως ότου να λιώσει το τυρί.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου