Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε προέρχεται από την Σοφία Βαλινάου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας σε κάθε περίσταση.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σου αρέσει;
Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε προέρχεται από την Σοφία Βαλινάου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας σε κάθε περίσταση.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση, χρησιμοποίησα 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και 300 γρ. κοτόπουλο. Χρειάζομαι επίσης 1 μέτριο λάχανο, 2 ξηρά κρεμμύδια, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 τριμμένο καρότο, μισό ματσάκι άνηθο, μισό ματσάκι μαϊντανό, 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ζυμώνω καλά τα υλικά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα, και τα βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω το λάχανο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ το σκληρό μέρος της κορυφής του λάχανου όσο πιο βαθιά μπορώ, ώστε να μπορέσω να αποσπάσω τα φύλλα πιο εύκολα. Το τοποθετώ σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό, λίγο πάνω από τη μέση. Όταν αρχίσει ο βρασμός, μετά από περίπου 10 λεπτά, αρχίζω να βγάζω ένα-ένα τα φύλλα και τα αφήνω σε ρολά πάνω σε δίσκο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Αφού ολοκληρώσω τη διαδικασία, στρώνω τη βάση της κατσαρόλας με τα φύλλα που δεν τυλίγονται. Από πάνω, τοποθετώ τα κοτσάνια του μαϊντανού και του άνηθου που χρησιμοποίησα, για να δώσω επιπλέον γεύση στο πιάτο. Ξεκινώ να τυλίγω τα ντολμαδάκια με προσοχή και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα, στριμωχτά πάνω από τα λαχανικά, ώστε να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα. Στο τέλος, απλώνω μερικά φύλλα λάχανου από πάνω για να καλύψω όλη την επιφάνεια. Πατάω τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνω περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, στο οποίο έχω προσθέσει 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο, αλάτι και πιπέρι για να ενισχύσω τη γεύση.
Βράζω σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 50 λεπτά, ώστε να μαγειρευτούν καλά τα ντολμαδάκια και να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις. Στη συνέχεια, βγάζω το πιάτο και απομακρύνω τα φύλλα που είχα σκεπάσει (μου αρέσουν πολύ και τα τρώω μαζί με τα λαχανικά) και αυγολέμονο.
Αυγολέμονο:
Σε μια λεκάνη, βάζω 3 κρόκους, το χυμό από 2 λεμόνια και 2 κουταλιές νισεστέ. Τα ανακατεύω καλά με σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και ρίχνω σιγά-σιγά τον ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. Γυρίζω το μείγμα στην κατσαρόλα και κουνώ καλά, ώστε να ενσωματωθεί με τα ντολμαδάκια. Κλείνω τη φωτιά εντελώς, καθώς την είχα ήδη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για το αυγολέμονο. Αφήνω για 10 λεπτά και μετά απολαμβάνω το πιάτο μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου