Ανακαλύψτε τη συνταγή για κεφτέδες με πατάτες γιαχνί, ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει για την γεύση του. Είναι γευστικό και πεντανόστιμο φαγητό γεμάτο αρώματα! Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε ένα πεντανόστιμο γεύμα!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε ζυμώνοντας 800 γρ. ανάμεικτο κιμά. Προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα, για να δώσουν υπέροχη γεύση στο μείγμα. Χρησιμοποιούμε επίσης 3 φέτες ψωμί, τις οποίες έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει καλά, 1 αυγό για να δέσει το μείγμα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ελαιόλαδο για να ενισχύσουμε τη γεύση.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να σφίξει και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε 5 πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια για να προσθέσουν υφή στο πιάτο. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για να θωρακιστούν και να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα στο τηγάνι.
Σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε 2-3 δαφνόφυλλα και λίγο αλάτι αν χρειάζεται, και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Αφού σβήσουμε τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου