Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025

Πραγματικά εύκολα και νόστιμα – δοκιμάστε τα πιο αφράτα σπανακοτυροπιτάκια


 Η συνταγή προέρχεται από Μαρίνα Μισαηλίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:

2 αυγά

200 γρ. γιαούρτι

120 ml ελαιόλαδο

80 γρ. σπανάκι

Άνηθο

100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

Λίγο αλάτι και πιπέρι

250-300 γρ. αλεύρι

1 αυγό και σουσάμι για την επάλειψη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ξεκινάμε ανακατεύοντας τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο με προσοχή, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής και κρεμώδης μίξη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φρέσκο ωμό σπανάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν αρμονικά. Αφού έχουμε επιτύχει την επιθυμητή υφή, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Στη συνέχεια, στρώνουμε το ταψί μας με λαδόκολλα για να αποφύγουμε το κόλλημα. Παίρνουμε 1 κουταλιά σούπας από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε προσεκτικά στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό, ρίχνουμε σουσάμι για επιπλέον γεύση και υφή.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε! Μην σταματάτε, γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.