Οι ιδέες πολλές για το φετινό εορταστικό τραπέζι! Όπως και να έχει δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η συνταγή για χοιρινό, ψητό κρέας με φρούτα και κρασί, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για ένα κλασσικό, ελληνικό, γιορτινό τραπέζωμα! Πάμε να δούμε την συνταγή!
Υλικά
-ελαιόλαδο
-2 κιλά χοιρινό σπάλα
-300 ml. λευκό κρασί
-200 ml. χυμό πορτοκαλιού
-400 ml. νερό
-δενδρολίβανο
-θυμάρι
-πιπέρι
-200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
-200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
-1 κουταλιά κορν φλάουρ
-αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά προετοιμάζουμε το κρέας! Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε την χοιρινή σπάλα.
Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, δενδρολίβανο, θυμάρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν έχουμε κατσαρόλα που να μπορεί να μπει στον φούρνο, τα βάζουμε σε γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οι ιδέες πολλές για το φετινό εορταστικό τραπέζι! Όπως και να έχει δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η συνταγή για χοιρινό, ψητό κρέας με φρούτα και κρασί, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για ένα κλασσικό, ελληνικό, γιορτινό τραπέζωμα! Πάμε να δούμε την συνταγή!
Διαφήμιση
PlayUnmute
Fullscreen
Υλικά
-ελαιόλαδο
-2 κιλά χοιρινό σπάλα
-300 ml. λευκό κρασί
-200 ml. χυμό πορτοκαλιού
-400 ml. νερό
-δενδρολίβανο
-θυμάρι
-πιπέρι
-200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
-200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
-1 κουταλιά κορν φλάουρ
-αλάτι
Χοιρινό ψητό στο φούρνο με αποξηραμένα φρούτα, λευκό κρασί και εορταστική διάθεση!
Εκτέλεση
Αρχικά προετοιμάζουμε το κρέας! Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε την χοιρινή σπάλα.
Εν συνεχεία και εφόσον είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφού βράσουν, τα βγάζουμε από το ζουμί. Παίρνουμε ένα μπολάκι και διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο ζουμί που βράζει.
Συμβουλή: Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσέχουμε να μην πήξει υπερβολικά γιατί όταν κρυώσει δένει παραπάνω.
Τέλος, κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τα φρούτα και την σάλτσα.
Έτοιμο και το φετινό γιορτινό κυρίως πιάτο μας για ψητό χοιρινό με φρούτα! Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!
Δες την συνταγή αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Καλή απόλαυση!
Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, δενδρολίβανο, θυμάρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν έχουμε κατσαρόλα που να μπορεί να μπει στον φούρνο, τα βάζουμε σε γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.