Η Συνταγή είναι από Βάγια Τσιρούδη – “Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής)”.
Υλικά
-300 γρ. μπισκότα, (Έβαλα πτι μπερ)
-100 γρ. αλεσμένα καρύδια
-50 γρ. κακάο
-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ
-100 γρ. βούτυρο μαλακό
-100 γρ. ζάχαρη
-125 ml. γάλα
Για τη διακόσμηση
-Ινδοκάρυδο
-Πολύχρωμη τρούφα
-Πολύχρωμα αστεράκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτριψα τα μπισκότα στο multi, τα έριξα σε ένα μπολ, μετά έριξα τα καρύδια, το κακάο και ανακάτεψα.
Σε ένα κατσαρολάκι έριξα το γάλα και τη ζάχαρη, τα έβαλα στη φωτιά και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, το έριξα στα τριμμένα μπισκότα, έριξα και το μαλακό βούτυρο, το κονιάκ ή το λικέρ, ανακάτεψα να ενωθούν τα υλικά.
(Αν το μείγμα μας είναι στεγνό θα ρίξουμε ακόμη λίγο γάλα).
Χώρισα τη ζύμη σε μπάλες, έκανα και μικρές, και μεγάλες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε.
Σε ένα βαθύ πιάτο έριξα λίγο ινδοκάρυδο, πολύχρωμη τρούφα, και πολύχρωμα αστεράκια, βουτούσα τις μπάλες μία-μία να κολλήσουν γύρω-γύρω, πήρα το λεμονοστίφτη έβαζα μέσα τις μπάλες και πατούσα με το χέρι και έβγαιναν σε αυτό το σχέδιο σαν δεντράκια, έβαλα και ένα αστεράκι πάνω και τα έβαλα σε πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.