Λουκούμι το φαγητό, μαγειρεμένο και πεντανόστιμο – καλές γιορτές με υγεία.
Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα προέρχεται από την κ.Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. και είναι ιδανική για τις γιορτές, καθώς συνδυάζει γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα κάνουν το τραπέζι σας να λάμψει.
Υλικά
- 4 λεπτές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
- 5-6 φέτες μπέικον, που προσθέτουν μια καπνιστή γεύση
- 5-6 φέτες τυρί γκουντα, για κρεμώδη υφή
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, που προσφέρει χρώμα και γεύση
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα για την αρωματική πινελιά
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Πατάτες, που θα συνοδεύσουν το πιάτο
- Θρουμπί, για την παραδοσιακή γεύση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, χτυπάω τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος για να γίνουν λεπτές και τρυφερές. Σε λαδόκολλα, τοποθετώ τις μπριζόλες, προσθέτω τις φέτες μπέικον, το τυρί και τις πιπεριές. Στη συνέχεια, τυλίγω το μείγμα σε ρολό και κλείνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες για να διατηρηθούν όλα τα υλικά στη θέση τους.
Αλατοπιπερώνω το ρολό, προσθέτω πάπρικα και λίγο λάδι για να ενισχύσω τη γεύση. Τοποθετώ το ρολό στη γάστρα μαζί με τις πατάτες, αλάτι, θρουμπί και νερό μέχρι τη μέση της γάστρας. Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1,5 ώρα. Στο τέλος, ανοίγω το καπάκι για να ροδίσει και να αποκτήσει μια υπέροχη κρούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου