Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για τα μπισκότα:
-3/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κούπα ζάχαρη
-1 αυγό
-1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
-1 κτγ. εκχύλισμα αμυγδάλου
-2 1/4 κούπες αλεύρι γοχ.
-2 κτγ. σόδα
-1/4 κτγ. αλάτι
Για τη βουτυρόκρεμα:
-1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-4 κούπες άχνη ζάχαρη
-1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
-2 κτσ. νερό ή γάλα
-πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Για τα μπισκότα: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου. Σε ένα μπωλ κισκινίζετε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, σόδα και αλάτι, τα ανακατεύετε και τα προσθέτετε στα υγρά υλικά.
Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
Θα φτιάξετε 3 μεγέθη μπισκότα ισάριθμα μεταξύ τους. 1ο μέγεθος: 1 κτγ. ζύμη, 2ο μέγεθος: 2 κτγ. ζύμη, 3ο μέγεθος: 3 κτγ. ζύμη.
Τα τοποθετείτε σε μπαλίτσες σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 6 με 7 λεπτά. Η μέση του μπισκότου να φαίνεται ψημένη.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε τα αφήνετε στο ταψί 2 με 3 λεπτά και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάτε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη και χτυπάτε να ενωθούν καλά.
Μόλις αφρατέψει, προσθέτετε την βανίλια και το νερό ή γάλα. Χτυπάτε να ενωθούν. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε καλά. Στο τέλος προσθέτετε το πράσινο χρώμα μέχρι να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για τα δεντράκια: Τοποθετείτε το μεγαλύτερο μπισκότο, με κορνέ βάζετε βουτυρόκρεμα, τοποθετείτε το μεσαίο μέγεθος μπισκότο, βουτυρόκρεμα και στο τέλος το μικρότερο μπισκότο και τελειώνετε με βουτυρόκρεμα. Στολίζετε όπως επιθυμείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου