Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024

Χαλβάς Φαρσάλων vηστίσιμος!!!

 


Χαλβάς Φαρσάλων νηστίσιμος!!!

Υλικά:

4 φλ. κοφτά τσαγιού ζάχαρη (το 1 φλ. το κάνουμε καραμέλα και το μισό φλ. το κρατάμε για το τέλος να το απλώσουμε πάνω στο χαλβά).

4 φλ. νερό 

2 φλ. νισεστέ 

1/2 φλ. ηλιέλαιο 

1 και μισό φλ. αμυγδαλόψιχα 

2 βανίλιες η κανέλα προαιρετικά για άρωμα.

Εκτέλεση:

Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.

Σε ταψάκι απλώνουμε το αμύγδαλο χωρίς φλούδα.

Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν  ελαφρά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε ώστε να ψηθούν τα αμύγδαλα ομοιόμορφα.

Σε ένα μεγάλο μπολ έβαλα και ανακάτεψα το νερό,το νισεστέ,την ζάχαρη,το λάδι, και τις (βανίλιες και την κανέλα αν βάλουμε).

Σε μια βαθιά κατσαρόλα έβαλα το 1 φλ. ζάχαρη και την έκανα καραμέλα στη συνέχεια 

έριξα το παραπάνω μείγμα σιγά σιγά

ανακατεύοντας συνεχώς.

Έβρασα μέχρι να πήξει το μείγμα και έριξα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Το έβαλα σε ένα ταψί και από πάνω άπλωσα   το μισό φλ.ζάχαρη και έψησα στο γκρλ στους 200 βαθμούς μέχρι να καραμελώσει  η ζάχαρη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.