Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024

Ti υπέροχη δημιουργία – πανεύκολο δεντράκι με σφολιάτα, ζαμπόν και γκούντα


 Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας αλείφουμε με σάλτσα για πίτσα.

Από πάνω τετράγωνες φέτες γκούντα και από πάνω τετράγωνο ζαμπόν.

Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Κόβουμε λωριδες 2 εκ.απο τις δύο πλευρές χωρίς να φτάνουμε στο κέντρο.

Στρίβουμε με προσοχή τις λωρίδες, αλείφουμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά) ψήνουμε στο φούρνο στους 180β – 200β για 25′ μέχρι να ροδίσουν.

Γινεται πάρα πολύ νόστιμο

Σήμερα πριν από το ψήσιμο έδωσα σχημα δέντρου έτσι για το καλό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις