Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024

Tο θέλει και ο Πούτιν, το θέλουν και οι άλλοι! Σε αυτό συμφωνούν / Οι εξελίξεις συνεχίζονται…


 Στην Ρωσία, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν προωθεί δυναμικά τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς πέραν των όποιων διαφορών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, όλοι συμφωνούν πως ο πλανήτης πρέπει να περάσει στην ψηφιακή εποχή.

Η Μόσχα θεωρεί πως τα ψηφιακά νομίσματα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται ανεξάρτητα από την κατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η ανάπτυξη τέτοιων νέων τεχνολογιών είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία.

Ο νόμος για την νομιμοποίηση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων τέθηκε σε ισχύ στη Ρωσία την 1η Νοεμβρίου. Στις 29 Νοεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που αναγνωρίζει τα ψηφιακά νομίσματα ως ιδιοκτησία. Τώρα τα έσοδα από συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έως 2,4 εκατομμύρια ρούβλια ετησίως υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων με συντελεστή 13% από 2.4 εκατ – με συντελεστή 15%.

Η Ρωσία αναπτύσσει ένα ψηφιακό ρούβλι που βασίζεται σε νέες τεχνολογίες. Δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε διεθνείς συναλλαγές πληρωμών, αλλά και στο ομοσπονδιακό σύστημα προϋπολογισμού από την 1η Ιουλίου 2025. Η Ρωσία συνεχίζει να εργάζεται για την δημιουργία υποδομής που θα καταστήσει αυτές τις συναλλαγές πιο βολικές για την οικονομία και θα μειώσει το κόστος. «Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να εισαχθεί ένα πειραματικό νομικό καθεστώς, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να ρυθμίσουν τις δυνατότητες εξ αποστάσεως αναγνώρισης πελατών χωρίς να δημιουργούν κινδύνους όσον αφορά τη νομοθεσία κατά του ξεπλύματος χρήματος», ανακοίνωσε ο Πούτιν στο φόρουμ.

Όπως σχολιάζεται στην Ρωσική Ομοσπονδία, η ευρασιατική χώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει ένα τόσο σύγχρονο χρηματοπιστωτικό μέσο όπως το κρυπτονόμισμα, επειδή αυτό το σύστημα διακανονισμού είναι ανώνυμο και δεν εμπίπτει στις κυρώσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ ή άλλων χωρών.

Σε αντίθεση βέβαια με τα διάφορα κρυπτονομίσματα, το ψηφιακό ρούβλι εκδίδεται από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, υποστηρίζεται από μια μη ψηφιακή μορφή νομίσματος (το κανονικό ρούβλι) και εξαρτάται από τη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Ως εκ τούτοι οι Ρώσοι αλλά και γενικά οι πολίτες άλλων χωρών ενδεχομένως πειστούν πως η λύση για ασφαλείς συναλλαγές γίνεται μόνο μέσω κρατικής ή κάποιου είδους άλλης μελλοντικής εξουσίας.

Βέβαια, το ενδεχόμενο επίθεσης χάκερ στην κεντρική υποδομή της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας δεν μπορεί να αποκλειστεί, επομένως δεν μένει παρά να προταθεί μία παγκόσμια «λύση» και σε αυτό το πρόβλημα.

Σε αυτό ίσως βοηθήσει η τεχνητή νοημοσύνη, την οποία ουδόλως απορρίπτει ο Πούτιν!

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.