Μια εικόνα χίλιες λέξεις!
Απλό παραδοσιακά φτιαγμένο φαγητό οι λαχανοντολμάδες είναι ένα πιάτο ιδανικό και για το γιορτινό τραπέζι.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ζεματάω τα φύλλα του λάχανου 2-3 λεπτά, τα καθαρίζω από τα κοτσάνια τους.
Ετοιμάζω την γέμιση:
1 μεγάλο κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδου, ντομάτα σάλτσα 3 κτσ., 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμικτο με χοιρινό, ρύζι Καρολίνα ή γλασέ πλυμένο στραγγισμένο, 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών, Βio ρίγανη, μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο, 1 φλ.καφέ νερό ζεστό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζω κρεμμύδι, σκόρδο, προσθέτω τον κιμά, ανακατεύω μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
Προσθέτω το ρύζι, την ντομάτα, τα μυρωδικά και το νερό.
Παίρνει 3-4 βράσεις αποσύρω από την εστία.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και αρχίζω να τυλίγω τα ντολμαδάκια.
Σε μια κατσαρόλα βαθιά στρώνω στον πυθμένα από τα φύλλα του λάχανου βάζω σειρά σειρά τα ντολμαδάκια ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, ρίγανη, μισό λεμόνι, αλάτι.
Σκεπάζω την επιφάνεια τους με ένα πιάτο, ρίχνω ζεστό νερό μέχρι την επιφάνεια τους και βράζουν σε μέτρια ένταση περίπου 3/4 ή 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου