Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
από το βράδυ μουσκευω 500γρ. ρεβίθια σε χλιαρό νερό
το πρωί τα στραγγιζω.
τα βράζω τα ξαφριζω
έχω έτοιμο στην χύτρα ζεστό νερό προσθέτω τα ρεβίθια κλείνω χύτρα και βράζω για 20’λεπτα ετοιμάζω την σάλτσα
σε 1 φΛ. τσαγιου ελαιόλαδο σοταρω 1κρεμυδι μεγάλο ξερό κομμένο σε κύβους 3-4 σκελίδες σκόρδου 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες 2 πιπεριες πράσινες κέρατο κομμενες σε ροδέλες, προσθέτω 2 κ.σ.σαλτσα σπιτική και 1κουτακι μικρό pummaro, συμπληρώνω μαυροπιπερο ρίγανη 1 κ.σ.νοστιμια λαχανικών Bio, λίγο κανέλα λίγο ζάχαρη 1φυλλο δάφνης, αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 15’λεπτά, σε ταψάκι τοποθετώ τα ρεβίθια προσθέτω την σάλτσα ανακατεύω ομοιόμορφα προσθέτω μέχρι την επιφάνεια τους από το ζουμακι, τους ψήνω σε προθερμανσμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180’βαθμούς μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους, περίπου 40-50′ λεπτά ή αναλόγως τον φούρνο, είναι έτοιμα σερβίρω με μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου