Οι αμυντικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού διχάζουν το ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σωκράτη Φάμελλο σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου να παραπέμπει στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη λύση του γόρδιου δεσμού, πιθανότατα το Σάββατο, χωρίς ο ίδιος να παίρνει θέση.
Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. όπου βουλευτές είτε επιχειρηματολόγησαν υπέρ της ψήφισής τους- όπως οι Βασίλης Κόκκαλης, Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Γαβρήλος και Γιώργος Παπαηλιού- είτε κατά, όπως οι Γιώργος Ψυχογιός, Χρήστος Γιαννούλης κι Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Ακόμα, πάντως, κι όσοι συνηγορούν στην ψήφιση των αμυντικών δαπανών υπογραμμίζουν πως θα πρέπει να ασκηθεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για το πού κατευθύνονται οι εξοπλισμοί και, κυρίως, ως προς τη ντε φάκτο αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
Το «φλερτ» με τη Νέα Αριστερά και ο απογαλακτισμός από την περίοδο Κασσελάκη
Η τελική στάση, άλλωστε, του ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει και το πόσο γοργά θα προχωρήσει το «φλερτ» με τη Νέα Αριστερά η οποία έχει διαμηνύσει πως θα καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, καλώντας μάλιστα και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.
Θα κρίνει, επίσης, και το πόσο γρήγορα προχώρα ο απογαλακτισμός από την περίοδο Κασσελάκη, ο οποίος πέρυσι είχε εισηγηθεί, όπως κι έγινε, την υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών.
Από την άλλη, πάντως, στην Πατησίων, όπου και τα γραφεία της Νέας Αριστεράς, εξακολουθούν να διαμηνύουν πως δεν επιθυμούν την επιστροφή τους στην Κουμουνδούρου, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν την ισότιμη συμμετοχή τους σε ένα ευρύτερο σχήμα όταν κι όποτε προκύψουν εκλογικές ανάγκες.
Η άρνηση Πολάκη για τον τομέα Εσωτερικών
Την ίδια ώρα, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η άρνηση του Παύλου Πολάκη να αναλάβει και τομεάρχης Εσωτερικών, παραμένοντας αποκλειστικώς τομεάρχης Διαφάνειας.
Στα απόνερα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου που αποδυνάμωσε τη θέση του στα κομματικά όργανα, ο βουλευτής Χανίων δεν δείχνει διατεθειμένος να αποδεχθεί «θέσεις παρηγοριάς», όπως τις χαρακτηρίζουν συνομιλητές του.
Νέες προσχωρήσεις στο κίνημα Κασσελάκη
Στο μεταξύ, μετά την προσχώρηση του συνιδρυτή της Βολτ Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καλαφατάκη στο Κίνημα Δημοκρατίας τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και η Λυδία Βενέρη, η οποία ήταν υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες ευρωεκλογές, κι ο Βασίλης Σίμος, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις ίδιες εκλογές με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.
Η κυρία Βενέρη είναι δικηγόρος Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ η επιστημονική κι επαγγελματική της πορεία εστιάζει σε ζητήματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, με εξειδίκευση σε τομείς όπως η Κανονιστική Συμμόρφωση, οι Νέες Τεχνολογίες, τα Προσωπικά Δεδομένα και η Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ο κ. Σίμος είναι πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών και διατηρεί τρία ιχθυοπωλεία στον ίδιο χώρο.
Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, ενώ είναι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας.
«Το Κίνημα Δημοκρατίας συνεχίζει να διευρύνεται, προσελκύοντας ανθρώπους με σπουδαία πορεία, κοινωνικό όραμα και διάθεση για προσφορά», σημειώνουν πηγές του Ταύρου, με το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος να εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο.
«Ο φραξιονισμός επαναλαμβάνεται»
Από την άλλη, δεν λείπουν οι καταγγελίες για τη διαδικασία συγκρότησης των προσωρινών Ομάδων Πρωτοβουλίας και των προσωρινών γραμματειών τους, με όσους τις κάνουν να μιλούν για ισχυρή απόδειξη επανάληψης του φραξιονισμού και της εξαπάτησης των μελών της βάσης που έγινε στο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως στις πρώτες συναντήσεις εκτός από δημότες/ κατοίκους του εκάστοτε δήμου συμμετέχουν κι εγγεγραμμένα μέλη από άλλους δήμους ή κι από άλλους νομούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.