Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024

Συνταγή για τσιζκέικ με Mύρτιλλα χωρίς ψήσιμο


 Αυτό το ελαφρύ και απολαυστικό τσιζκέικ έχει υπέροχο μωβ χρώμα χάρη στα μύρτιλλα και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Η βάση από μπισκότα συμπληρώνει τέλεια αυτό το γλυκό. Η κρεμώδης υφή από το τυρί κρέμα, σε συνδυασμό με τη γλυκύτητα από τα μύρτιλλα, δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μύρτιλλα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 λεμόνι
  • 300 γραμμάρια μπισκότα digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
  • 350 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  1. Βουτυρώστε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20cm και στρώστε τον πάτο με λαδόκολλα.
  2. Βάλτε τα μύρτιλλα σε μια κατσαρόλα με 50 γραμμάρια ζάχαρη και το χυμό από το μισό λεμόνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μύρτιλλα. Ξεχωρίστε 4 κουταλιές της σούπας μύρτιλλα σε ένα μικρό μπολ για το γαρνίρισμα. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τα υπόλοιπα μύρτιλλα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα και να πυκνώσουν. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνουν σχεδόν ομοιογενές μείγμα. Αφήστε να κρυώσει.
  3. Τρίψτε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ. Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα τριμμένα μπισκότα. Πιέστε το μείγμα στον πάτο του ταψιού. Καταψύξτε για 30 λεπτά.
  4. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα και το χυμό από το υπόλοιπο μισό λεμόνι. Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  5. Αναμείξτε απαλά το μείγμα από τα μύρτιλλα και την κρέμα τυριού. Τέλος, αναμείξτε προσεκτικά με την σαντιγί.
  6. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου. Γαρνίρετε με τα αποθηκευμένα μύρτιλλα. Βάλτε στο ψυγείο για να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 24 ώρες.
  7. Για να ξεφορμάρετε το τσιζκέικ αφαιρέστε προσεκτικά τη φόρμα και τη λαδόκολλα και τοποθετήστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με μύρτιλλα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις