Αυτό το ελαφρύ και απολαυστικό τσιζκέικ έχει υπέροχο μωβ χρώμα χάρη στα μύρτιλλα και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Η βάση από μπισκότα συμπληρώνει τέλεια αυτό το γλυκό. Η κρεμώδης υφή από το τυρί κρέμα, σε συνδυασμό με τη γλυκύτητα από τα μύρτιλλα, δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.
Υλικά
- 300 γραμμάρια μύρτιλλα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 λεμόνι
- 300 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
- 350 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 200ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Βουτυρώστε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20cm και στρώστε τον πάτο με λαδόκολλα.
- Βάλτε τα μύρτιλλα σε μια κατσαρόλα με 50 γραμμάρια ζάχαρη και το χυμό από το μισό λεμόνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μύρτιλλα. Ξεχωρίστε 4 κουταλιές της σούπας μύρτιλλα σε ένα μικρό μπολ για το γαρνίρισμα. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τα υπόλοιπα μύρτιλλα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα και να πυκνώσουν. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνουν σχεδόν ομοιογενές μείγμα. Αφήστε να κρυώσει.
- Τρίψτε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ. Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα τριμμένα μπισκότα. Πιέστε το μείγμα στον πάτο του ταψιού. Καταψύξτε για 30 λεπτά.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα και το χυμό από το υπόλοιπο μισό λεμόνι. Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Αναμείξτε απαλά το μείγμα από τα μύρτιλλα και την κρέμα τυριού. Τέλος, αναμείξτε προσεκτικά με την σαντιγί.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου. Γαρνίρετε με τα αποθηκευμένα μύρτιλλα. Βάλτε στο ψυγείο για να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 24 ώρες.
- Για να ξεφορμάρετε το τσιζκέικ αφαιρέστε προσεκτικά τη φόρμα και τη λαδόκολλα και τοποθετήστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με μύρτιλλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου