Είδαμε το κομμάτι και ειπαμε ας το πάρουμε να το κάνουμε στο φούρνο. Το μεσημεριανό μας σήμερα ήταν αρνάκι ριγανάτο στη γάστρα.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα χεράκι από αρνί (ενάμιση κιλό περίπου)
τρυπάω σε δύο σημεία και βάζω μέσα από μια σκ.σκορδο.
Το αλατοπιπερώνω πολύ καλά, πασπαλιζω πάπρικα και λίγο ρίγανη.
Στον πάτο της γάστρας μου τοποθετώ μπόλικα κλωνάρια ξερής ρίγανης
βάζω το αρνάκι από επάνω, 1 καρότο κομμένο στη μέση 1 κρεμμύδι ολόκληρο και 2- 3 σκ.σκόρδο.
Ενα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζω τη γάστρα και καλύπτω την ένωση( γάστρας – καπάκι) με αλουμινόχαρτο γύρω γύρω, να μην παίρνει από πουθενά αέρα.
Έψησα για τρεις ώρες στους 150 β. κι έγινε λουκούμι
Για γαρνιτούρα έβαλα 1 φλυτζάνα ρύζι Καρολίνα για δέκα λεπτά στο νερό το ξέπλυνα καλά.
Έβαλα 2 φλυτζάνες νερό σε κατσαρόλα κι αφού πήρε να βράζει έριξα το ρύζι έβρασα για 15 περίπου λεπτά.Το σούρωσα ,το ξέπλυνα και το άφησα να στραγγίσει
Σόταρα σε ελαιόλαδο 1 φρ.κρεμμυδάκι, 1 καρότο ,1 πιπεριά πράσινη και 1 Φλωρίνης ( όλα ψιλοκομμένα).
Ανακατεύω 2-3 λεπτά, έριξα το ρύζι, άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι
ανακατεύω και σερβίρω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου