Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024

Δεν έχουμε Kαλύτερο Mεζεδάκι – απίθανα, πεντανόστιμα και λαχταριστά παστουρμαδοπιτάκια


Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα προέρχεται από την ταλαντούχα Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. και είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις γευστικές και εύκολες παρασκευές.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή, θα χρειαστείτε 5 έτοιμα φύλλα κρούστας. Είναι σημαντικό να κόψετε τα φύλλα κάθετα σε τέσσερα κομμάτια, ώστε να διευκολύνετε τη γέμιση και το τύλιγμα, κάνοντάς τα πιο εύχρηστα.

Γέμιση

  • 6-7 φέτες παστουρμά (φροντίστε να είναι χωρίς τσιμένι πούδρα), κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. κίτρινο τυρί, το οποίο θα ανακατέψετε με τριμμένη φέτα για να αποκτήσετε μια πλούσια γεύση
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια (μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα υγρά της για να μην βραχεί η γέμιση)

Αφού ετοιμάσετε τη γέμιση, τοποθετήστε 1 κουταλιά από αυτήν στην κάτω γωνία κάθε φύλλου κρούστας. Στη συνέχεια, τυλίξτε το φύλλο σε τριγωνάκι και αλείψτε λίγο λάδι στο κλείσιμο για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξει κατά το μαγείρεμα.

Μπορείτε να επιλέξετε να τηγανίσετε τα τριγωνάκια ή να τα ψήσετε στο φούρνο για μια πιο υγιεινή επιλογή. Αν επιλέξετε το ψήσιμο, θα έχετε ένα πιο ελαφρύ και τραγανό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις