Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά
1 κιλό κιμά (μοσχάρι και χοιρινό )
1 ποτηράκι του κρασιού, ούζο
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουτ. της σούπας κύμινο
2 κουτ.της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
1 αβγό
2 κουτ.της σούπας λάδι
1 κουτ.της σούπας αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά , να γνωριστούν καλά να μας πουν τα μυστικά τους. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν γιατί πολύ τα ταλαιπωρήσαμε καμιά ωρίτσα.
Μετά, τα πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μακρυά τα ραντίζουμε με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι , να πάρουν χρώμα. Πριν καούν , τα βγάζουμε σε πιατέλα…
Για την σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματοχυμό ή κονκασέ
Αλάτι , πιπέρι , κύμινο
Λάδι
Και επειδή τα σουτζουκάκια αγαπούν πολύ την ντομάτα και θα την ζητήσουν πιεστικά, τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ψιλοκομμένο σκόρδο, ελάχιστο κύμινο και ρίχνουμε τον ντοματοχυμό ή ντομάτα κονκασέ…
Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια να κολυμπήσουν επιτέλους και να πάρουν βράση για 10 λ. σε σιγανή φωτιά…
Εμείς συνήθως τα τρώμε με ρύζι ή πουρέ…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου