Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024

Iσως από τις καλύτερες συνταγές για Mελομακάρονα!


 Νομίζω αυτή η συνταγή για μελομακάρονα διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις σε γεύση ανάμεσα σε όλες όσες έχουμε δει. Γίνονται με πορτοκάλι και ελαιόλαδο και είναι τραγανά απέξω και όσο πρέπει μελωμένα εσωτερικά. Αξίζει την προσοχή σας αλλά και την δοκιμή.

Η Συνταγή / Φώτο είναι από την κ. Anna Mouxlianitou Kamioti – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Υλικά
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 φλιτζάνια σπορέλαιο
-ξύσμα πορτοκαλιού από 1/2 πορτοκάλι
-70 ml. κονιάκ
-1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
-1.200 γραμμάρια αλεύρι γοχ.
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι
-1 κτγ. σόδα
-1 κτγ. κανέλα
-1-2 πρέζες γαρίφαλο

Για το σιρόπι
-500 γραμμάρια μέλι
-500 ml. νερό
-700 γραμμάρια ζάχαρη
-1 ξύλο κανέλα
-1-2 φλούδες πορτοκάλι
-4-5 καρφάκια γαρίφαλο

Για το πασπάλισμα
300 γραμμάρια περίπου καρύδια

Ίσως από τις καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι η παρασκευή του σιροπιού.

Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε να βράσουν το νερό, η ζάχαρι, το μέλι, το ξυλάκι της κανέλας, οι φλούδες πορτοκαλιού και τα γαρύφαλλα.

Οταν το σιρόπι δέσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σιρόπι μας, πρέπει να είναι κρύο.

Συνεχίζουμε με την παρασκευή της ζύμης.

Διαφήμιση

Χτυπάμε πρώτα στο μίξερ το σπορέλαιο, τη ζάχαρι, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια συμπληρώνουμε το χυμό από το πορτοκάλι, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιμιγδάλι, το αλεύρι γοχ., το μπέηκιν, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και το γαρύφαλλο. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η ζύμη να είναι αφράτη.

Ίσως από τις καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα!

Τότε, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Κατόπιν, πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Πιέζουμε τα μελομακάρονα με μία τρυπητή κουτάλα ώστε να τους δώσουμε το επιθυμητό σχέδιο.

Ίσως από τις καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα!

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Βγάζουμε το ταψί και σιροπιάζουμε με τα μελομακάρονα ζεστά και το σιρόπι κρύο, βάζοντάς τα στην κατσαρόλα με το σιρόπι.

Ίσως από τις καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα!

Τέλος, πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Ίσως από τις καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα!

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις