Στις 17 Δεκεμβρίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις γιόρτασαν την Ημέρα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων και το βίντεο που ανέβηκε δείχνει πως αν η διεθνιστική Δύση επιμείνει να «πιέζει» την Ρωσία, η απάντηση είναι έτοιμη!
Βασικά πυραυλικά συστήματα που διασφαλίζουν την ασφάλεια της Ρωσίας:
R-36M2/RS-20B Voevoda
Το σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) τέταρτης γενιάς, γνωστό ως Voevoda, είναι επίγειο και μπορεί να μεταφέρει έως και 10 οχήματα επανεισόδου πολλαπλών ανεξαρτήτως στόχευσης (MIRV), το καθένα με απόδοση 550-750 κιλοτόνων (kT).
RS-18 Stilet
Αυτός ο ICBM μπορεί να μεταφέρει έως και έξι κεφαλές MIRV, η καθεμία με απόδοση έως και 750 kT.
RS-12M2 Topol-M / RS-12M Topol
Ένα ευέλικτο σύστημα ICBM που διατίθεται τόσο σε παραλλαγές για οδικά κινητά όσο και σε σιλό, φέρει μία μόνο πυρηνική κεφαλή με εκρηκτική απόδοση 800 kT.
RS-24 Yars
Ο Yars είναι ένας ICBM που μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε οδικές κινητές όσο και σε πλατφόρμες βασισμένες σε σιλό, μεταφέροντας ένα ωφέλιμο φορτίο τριών οχημάτων επανεισόδου (RV) το καθένα με πυρηνική απόδοση περίπου 200 kT.
RS-28 Sarmat
Αναλαμβάνοντας καθήκοντα μάχης τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Sarmat έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τον Voevoda ICBM. Μπορεί να μεταφέρει έως και 16 κεφαλές, η καθεμία με εκρηκτική απόδοση έως και 750 kT.
Avangard
Εκτοξευόμενος από ICBM και εξοπλισμένος με υπερηχητικό όχημα ολίσθησης (GV), ο Avangard μπορεί να φτάσει ταχύτητες 27 Mach και έχει εκτιμώμενη πυρηνική απόδοση μεταξύ 800 kT και δύο μεγατόνων.
9M730 Burevestnik
Ένας πυρηνικός στρατηγικός πύραυλος κρουζ που υποβλήθηκε επιτυχώς σε κρατικές δοκιμές τον Οκτώβριο του 2023. Ο stealth Burevestnik λέγεται ότι είναι ασταμάτητος από τις υπάρχουσες και τις μελλοντικές αεράμυνες.
Oreshnik
Ένα κινητό επίγειο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς (IRBM) που υποβλήθηκε σε δοκιμές μάχης τον Νοέμβριο του 2024. Φέρει μη πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο τύπου MIRV και μπορεί να επιτύχει ταχύτητες 10 Mach, καθιστώντας το ασταμάτητο από οποιαδήποτε αεράμυνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου