Μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ του Ινστιτούτου Pirbright και του Βασιλικού Κολλεγίου Κτηνιατρικής (RVC) στοχεύει στη σημαντική μείωση των εκπομπών μεθανίου από βοοειδή, διερευνώντας παρεμβάσεις όπως η βιωσιμότητα ενός νέου εμβολίου. Υποστηριζόμενο από επιχορήγηση ύψους 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το Bezos Earth Fund, αυτό το φιλόδοξο έργο επιδιώκει να χρησιμοποιήσει προηγμένη βιοτεχνολογία για να κατανοήσει τον μηχανισμό με τον οποίο ένα εμβόλιο θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου από την κτηνοτροφία κατά περισσότερο από 30%, αντιμετωπίζοντας μια σημαντική αιτία της κλιματικής αλλαγής.
Τα ζώα εκτροφής αποτελούν κύρια πηγή μεθανίου, ενός ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου με σημαντική επίδραση στην κλιματική αλλαγή. Το Bezos Earth Fund, μαζί με το Global Methane Hub, διαθέτουν ένα χαρτοφυλάκιο επιχορηγήσεων που αποσκοπούν στη μείωση αυτών των εκπομπών μέσω γενετικής χαμηλού μεθανίου, βελτιωμένων ζωοτροφών και καλύτερων πρακτικών διαχείρισης κτηνοτροφίας. Όλες αυτές οι προσεγγίσεις μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και τύπους εκμεταλλεύσεων. Ωστόσο, ένα εμβόλιο προσφέρει μια καθολική λύση που είναι τόσο επεκτάσιμη όσο και οικονομικά αποδοτική, ενσωματώνοντας ομαλά τα υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης φάρμας.
«Αυτή η καινοτόμος έρευνα διερευνά εάν μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου από την κτηνοτροφία είναι εφικτή», δηλώνει ο Dr. Andrew Steer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Bezos Earth Fund. «Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στη δημόσια υγεία, και αν μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτήν την προσέγγιση στα βοοειδή, το δυναμικό για μείωση των εκπομπών είναι τεράστιο. Το Bezos Earth Fund δεσμεύεται σε έργα υψηλού κινδύνου και υψηλής απόδοσης σαν κι αυτό, που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις προσπάθειές μας κατά της κλιματικής αλλαγής.»
“Δεν αναπτύσσουμε ένα εμβόλιο μεθανίου από μόνο του, αλλά μάλλον καθορίζουμε τι πρέπει να επιτύχει ένα επιτυχημένο εμβόλιο. Κατανοώντας τις ακριβείς αποκρίσεις αντισωμάτων που απαιτούνται, μπορούμε να παρέχουμε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός για την ανάπτυξη εμβολίου”, δήλωσε ο καθηγητής John Hammond, Immunogenetics Group. “Αυτή η προσέγγιση μειώνει την πτυχή δοκιμής και λάθους και εστιάζει στη στοχευμένη ανοσολογία υψηλής ανάλυσης.”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.