ΜΑΚΑΡΟΝΆΔΑ ΤΣΟΥΧΤΉ ΜΑΝΗΣ
Στις αρχές του 20ου αιώνα για να καταφέρουν οι Μανιάτισσες να φροντίζουν τα σπίτια τους και τα χωράφια τους λόγω φτώχειας και έλλειψη κρέατος δημιούργησαν τις χειροποίητες
"τσουχτές"γεύμα πλούσιο σε άμυλο και πρωτεΐνη για να καταφέρνουν τις δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες.Θεωρούνταν πιάτο πολυτελείας για τις αγροτικές περιοχές της Μάνης.Η παράδοση συνεχίστηκε και το απολαμβάνουμε και στις μέρες μας...
Ένα πολύ εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό !!!!
Γιατί όταν είσαι στο χωριό..Κι έχεις αυγά χωριάτικα...γίνεται ακόμα πιο νόστιμο το φαγητό!!
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
Εγώ δεν είχα κι έβαλα σπαγγέτι
300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη + λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά (ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5 – 8 λεπτά μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου