Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

Αστυνομικός της Bουλής: Tα ερωτήματα για τη στάση της Mητέρας – O προβληματισμός για τα τεστ

 


Η αστυνομία έκανε νέα έφοδο στο σπίτι της οικογένειας του αστυνομικού της Βουλής και προχώρησε σε κατάσχεση όλων των κινητών της μητέρας - «Κάποια στιγμή επίκειται και σύλληψη της μητέρας υποχρεωτικά» υποστηρίζει ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση με τον αστυνομικό της Βουλής, ο οποίος κατηγορείται συνολικά για 11 αδικήματα που αφορούν σε βιασμό και κακοποίηση σε βάρος της συζύγου του, επίσης αστυνομικού, και των ανήλικων παιδιών τους.

«Εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα κορίτσια είναι πιστευτά, στους παιδοψυχολόγους, διότι ψυλλιάστηκαν οι παιδοψυχολόγοι και άρχισαν τις ερωτήσεις για να διαπιστώσουν αν τα κορίτσια λένε ψέματα ή έχουν δασκαλευτεί από κάπου. Έφτασαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ενώ για το αγόρι, επειδή μόλις τελείωσε η κατάθεσή του και τον άφησαν να έχει ροή ο λόγος του, αμέσως είπε ‘ρε γ@μωτο’ και πήγε στη γωνία και έβαλε τα κλάματα», λέει στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Τα κορίτσια βάζουν και τη μάνα στο κάδρο. Μπορώ ευθέως να πω ότι κάποια στιγμή επίκειται και σύλληψη της μητέρας υποχρεωτικά, διότι καταλαβαίνετε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι αστυνομικοί και όλοι το λένε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν κολλάνε και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι της προσάπτουν ότι ‘κοίταξε να δεις, τα παιδιά μεγάλωσαν και θα σας ΄δίναν όλους’. Έχει σοβαρά ποινικά αδικήματα, για τη συμμετοχή, για την αιμομιξία, υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά ποινικά αδικήματα».

«Ορκισμένη, με τα σχολεία της, με την εκπαίδευσή της και ένοπλη αστυνομικός. Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση», καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας.

«Τα παιδιά είναι βαθιά τραυματισμένα»

Από την πλευρά της και μιλώντας για το θέμα, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, αναφέρει: «Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση στην οποία έχουμε και τους δύο γονείς να μην προστατεύουν τα παιδιά. Για πρώτη φορά κλονίζεται και η μητρική αγάπη αλλά ταυτόχρονα και η πατρική προστασία. Είναι λογικό, ανάλογα και με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται ένα παιδί, να υπάρχει προσκόλληση προς τον γονέα του ίδιου φύλου».

«Τα παιδιά είναι βαθιά τραυματισμένα και ακόμα και ο τρόπος που θα εξεταστούν θα είναι μία αναβίωση του τραύματος. Εδώ θα καταλάβουμε ότι τα παιδιά θα μπερδευτούν και θα περάσουν πάλι από διάφορα στάδια», συμπληρώνει.

«Τα αποτελέσματα από τα τεστ δεν κάνουν διάγνωση»

Για τα ψυχομετρικά τεστ από τα οποία περνά όλο το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, ο Αντώνης Κασιμάτης, ψυχίατρος και πρώην διευθυντής υγειονομικού ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνει: «Τα ψυχομετρικά έχουν άπειρες ερωτήσεις. Δεν χρησιμοποιείται μόνο ένα τεστ. Το τεστ είναι ένα απλό συμβουλευτικό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευμένου ειδικού. Αν δεν έχεις εκπαιδευμένο ειδικό, όλα τα τεστ σού είναι παντελώς άχρηστα. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα τεστ δεν κάνουν διάγνωση. Εκτός συνέντευξης δεν γίνεται τίποτα».

Όπως λέει ο ίδιος: «Τα τεστ αυτά δημιουργήθηκαν για χονδρικό έλεγχο με σάρωση του πληθυσμού για ψυχικά νοσήματα. Δεν δημιουργήθηκαν ούτε σταθμίστηκαν για να κάνουν αξιολόγηση καταλληλότητας αστυνομικών ή ιερέων. (…) Το σύστημα ελέγχου υπάρχει όταν λειτουργεί η βασική δομή. Η βασική δομή δεν είναι ο ψυχίατρος και ο ψυχολόγος. Η βασική δομή είναι η πληροφόρηση από τον διοικητή για την υπηρεσιακή ζωή».

Τι υποστηρίζουν οι δάσκαλοι των παιδιών

Την ίδια ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είπε ένας εκ των δασκάλων των παιδιών μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πτώση του ενός παιδιού από το μπαλκόνι«Ενδιαφερθήκαμε όλοι οι διευθυντές και όλοι οι δάσκαλοι να καλέσουμε τους γονείς, γιατί το παιδί είναι έτσι, γιατί το παιδί χτυπάει τα άλλα παιδιά, γιατί το παιδί λείπει από το σχολείο, παράδειγμα, γιατί, γιατί γιατί… Πάντα παίρναμε απαντήσεις οι οποίες είναι σαν αυτές που βλέπαμε στην φωτογραφία, αγκαλίτσες και φιλάκια. Εγώ δεν μπορώ να μπω μέσα στο σπίτι να δω τι γίνεται. Δεν τόλμησε κανένας να μιλήσει, εμείς είχαμε τα κότσια και κάναμε την κίνηση και μιλήσαμε. Εμείς ακουστήκαμε; Το σχολείο και εμείς οι καθηγητές αυτό το πρόβλημα έχουμε.

Εμφανίστηκε το παιδί με σημάδι στο μάτι. Ρωτήσαμε τους γονείς. Μας είπαν χτύπησε στο ντουλάπι της κουζίνας. Εντάξει, τι να πούμε, όχι; Εφόσον οι γονείς και οι δύο λένε αυτό τι να πεις εσύ, όχι;  Πώς θα το αποδείξω εγώ; Όταν ένα παιδί έρθει στο σχολείο με κάποιο σημάδι, είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε και αν δούμε ότι το παιδί δεν μας πείθει ή δε θέλει να μιλήσει εκεί λοιπόν απευθυνόμαστε στους γονείς. Και από εκεί και πέρα παίρνουμε την απάντηση ότι το παιδί χτύπησε.

Όταν μάθαμε για την πτώση του παιδιού από το μπαλκόνι, το μυαλό μας πήγε στο κακό…. Ξέραμε ότι ο πατέρας είναι λιγάκι τσαμπουκάς, είναι απόμακρος από τους άλλους γονείς, απ’ όλους απόμακρος, βλέπαμε τη γυναίκα η οποία δεν μίλαγε, με το ζόρι μια καλημέρα, δεν ήτανε χαμογελαστή, βλέπαμε τα παιδιά κάπως στεναχωρημένα, λες, ίσως αυτό… να ναι» είπε αρχικά.

«Ήταν ένας επιθετικός άνθρωπος»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στάση που κρατούσε ο πατέρας λέγοντας: «Πολλές φορές ο πατέρας σε διάφορες συγκεντρώσεις του, σε μια παρατήρηση ας πούμε του δασκάλου για το πώς πάει το παιδί, δεν μίλαγε στη γυναίκα του και πολύ ευγενικά μπροστά στον καθηγητή. Την εξέθετε. Πάντα της μίλαγε με ένα ύφος έτσι απαξιωτικό και η γυναίκα τουμπεκιαζότανε. Έβλεπες ότι αυτός ο άνθρωπος ήτανε επιθετικός. Έριχνε το βάρος στην γυναίκα του ή δεν την άφηνε να μιλήσει και ήταν αυτός ο αρχηγός και από εκεί και πέρα αυτός ο χαρακτήρας σου δίνει την εντύπωση ότι είναι αυταρχικός, ότι είναι επιθετικός και έβγαζε έναν τσαμπουκά το στιλάκι του».

Νέα έρευνα στο σπίτι της οικογένειας

Η Αστυνομία πραγματοποίησε νέα έρευνα στο σπίτι της οικογένειας. Στόχος της ήταν να συλλέξει κάθε αντικείμενο το οποίο θα μπορούσε να έχει πληροφορίες για όσα συνέβαιναν στο σπίτι.

Μεταξύ άλλων έχουν κατασχεθεί τα δύο κινητά τηλέφωνα που διατηρούσε η μητέρα, ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν σε υπολογιστές και άλλες παλιές συσκευές για να βρουν στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις